Werty

Tragere la sorti grupe Worlds 2022

Worlds 2022: Odoamne și Rogue și-au aflat adversarii din grupe

Worlds lol logo
RGE Odoamne 2021 Split 1
Rogue Logo 2021

Worlds 2022: Odoamne și Rogue și-au aflat adversarii din grupe


d
232

Worlds 2022

Worlds lol logo

Cum a decurs tragerea la sorți pentru grupele principale

Grupa C Rogue TES GAM

Campionul LEC, Odoamne, împreună cu echipa sa Rogue, au fost puși în grupa C. Aici se mai află Top Esports, locul 2 din LPL (China), ei fiind una dintre marile favorite la câștigarea competiției. Top Esports va fi cel mai greu adversar pentru campionii din LEC. A 3-a echipă este GIGABYTE Marines Esports, campionii din VCS (Vietnam). Aceștia par să fie cel mai facil adversar pe care îl puteau avea Rogue, dar trupa lui Odoamne nu trebuie să îi subestimeze, deoarece au mai făcut surprize în trecut, câștigând surprinzător meciuri împotriva unor echipe din Europa precum G2 Esports sau Fnatic.

A 4-a echipă din grupă va veni din faza Play-in. Rogue au parte de un pic de noroc, deoarece Royal Never Give Up, locul 4 din LPL și campionii de la MSI, nu pot veni în grupa lor din cauză ca este deja o echipă din China în grupa C. Așadar a 4-a echipă va fi un adversar mai accesibil. Cele mai mari șanse sunt ca în această grupă să vină echipa DRX, locul 4 din LCK (Coreea de Sud), deoarece sunt printre favoriții din Play-in să se califice în grupele principale. Toate echipele din Coreea de Sud care au jucat în faza Play-in au dominat această fază, iar din această perspectivă istorică, ultima echipă din grupa lui Odoamne va fi DRX.

A 4-a echipă din grupa C se va afla după concluderea fazei Play-in, pe data de 4 octombrie.

Meciurile din grupele principale vor începe pe data de 7 octombrie și vor avea loc pe arena Madison Square Garden din New York, SUA.

Tragere la sorți Play-in

A 4-a echipă din grupa echipei lui Odoamne va veni din faza de Play-in. Dintre aceste echipe, din cauza regulii că 2 regiuni nu se pot afla în aceeași grupă, Rogue va evita adversari precum Royal Never Give Up din LPL (China), vietnamezii de la Saigon Buffalo, dar și Fnatic din LEC. Iată cum arată grupele din Play-in:

Play IN Worlds 2022

Format Worlds

Din faza de Play-in, din cele 12 echipe calificate doar 4 echipe vor avansa mai departe în grupele principale.

În grupele principale sunt 4 grupe a câte 4 echipe. Într-o grupă, fiecare echipă va juca 2 meciuri contra celorlalte echipe, având format Double Round Robin. Toate meciurile se joacă în format Best of 1.

În fazele eliminatorii, formatul va fi Single Elimination Bracket. Echipele clasate pe locul 1 în grupe vor fi împerecheate cu echipele care au terminat pe locul 2 într-o grupă diferită de a lor. Faza eliminatorie nu are Double Elimination, deci meciurile vor începe din sferturile de finală, continuând cu semifinalele și culminând cu marea finală. Toate meciurile din această fază au jocurile în format Best of 5.

Meciurile din faza de Play-in vor începe pe 29 septembrie, iar partidele din grupele principale încep pe 7 octombrie.

Istoria românilor la Worlds

Worlds 2015

Primul român concurent la Worlds a fost Andrei “Odoamne” Pascu. El a jucat la echipa H2K în ediția din 2015 a turneului Worlds. Aceștia au terminat grupa pe lor pe locul 3, cu 2 victorii și 4 înfrângeri, aflându-se în grupă cu eventuala câștigătoare, sud-coreeni de la SKT T1 Telekom, locul 2 din LPL (China), Edward Gaming, și echipa tailandeză Bangkok Titans, venită din calificările regiunilor Wildcard.

500px EULCS H2K 2015 Summer

Worlds 2016

2016 a fost apogeul carierei lui Odoamne. El se califică a 2-a oară consecutiv la Worlds, în doar 2 ani de carieră profesionistă. Odoamne și echipa sa de atunci, H2K, au avut un parcurs surprinzător. Aceștia s-au aflat în grupa C, alături de Edward Gaming, campioana LPL (China), AHQ Esports, locul 2 din LMS (Taiwan – Hong Kong – Macao) și INTZ Esports din Brazilia.

Aceștia au terminat pe primul loc în grupă, cu 5 victorii și 2 înfrângeri, după ce i-au bătut pe Edward Gaming într-un tiebreaker pentru locul 1 în grupă. Odoamne a luat premiul MVP în 3 din cele 5 victorii ale echipei sale.

În sferturile de finală au întâlnit surpriza turneului, rușii de la Albus NoX Luna. Odoamne și H2K i-au dominat pe ruși, învingându-i lejer cu 3-0. Odoamne a luat din nou premiul MVP pentru victoria din sferturile de finală. Parcursul lui Odoamne și H2K s-a oprit în semifinale, fiind învinși de către sud-coreeni de la Samsung Galaxy.

Odoamne worlds 2016

Worlds 2019

În 2019, Jungler-ul român Andrei “Xerxe” Dragomir s-a calificat la Worlds cu echipa Splyce. Aceștia au fost a 3-a echipă calificată la Worlds din LEC, așadar au început turneul în faza de Play-in. Acolo și-au câștigat cu ușurință grupa în care se mai aflau Isururs Gaming din LLA (America Latină) și DetonatioN FocusMe din LJL (Japonia).

În meciul Best of 5 de calificare în grupele principale, Xerxe și Splyce i-au învins pe rușii de la Unicorns of Love cu scorul de 3-2.

În grupele principale, Splyce au avut noroc și au fost puși în cea mai bună grupă posibilă pentru ei, alături de FunPlus Phoenix, locul 1 din LPL, ei fiind eventuala câștigătoare a Worlds 2019, GIGABYTE Marines din Vietnam și J Team din LMS. Echipa lui Xerxe termină grupa pe locul 2, cu 4 victorii și 3 înfrângeri, pierzând contra FunPlus Phoenix meciul tiebreaker pentru locul 1 în grupă.

În sferturile de finală, Splyce i-au întâlnit pe SKT T1 Telekom, echipa cea mai titrată de la Worlds. Trupa lui Xerxe pierde meciul cu 3-1, reușind să câștige un joc din cele 4 contra echipei superstarului Lee “Faker” Sang-hyeok, supranumit cel mai bun jucător de League of Legends din istorie.

Xerxe da mana cu Faker la Worlds 2019

Worlds 2020

Andrei “Orome” Popa este al 3-lea român care a jucat la Worlds. Jucătorul de Top de la MAD Lions venea drept al 4-lea reprezentat al LEC, deci trebuia să înceapă parcursul la Worlds din Play-in. Din păcate, MAD Lions nu au avut cel mai bun parcurs, terminând în grupa de Play-in pe locul 4, cu o victorie și 3 înfrângeri. În faza eliminatorie pentru accederea în grupe, echipa lui Orome pierde cu 3-2 contra turcilor de la SuperMassive Esports, și își încheie prematur parcursul la Worlds.

OromeWorlds2020

Worlds 2021

Odoamne a avut a 3-a apariție la Worlds în 2021. Din păcate Rogue au fost puși în grupa morții, alături de 2 dintre marile favorite la câștigarea trofeului – FunPlus Phoenix, locul 2 din LPL (China) și DAMWON Gaming, campionii din LCK (Coreea de Sud) și campionii ediției 2020 de Worlds. Odoamne și echipa sa termină grupa pe locul 3, cu 3 victorii și 5 înfrângeri, asta după ce au terminat la egalitate grupa cu FunPlus Phoenix și Cloud9, dar americanii de la C9 i-au învins în meciul din tiebreaker pentru locul 2 în grupă.

rogue worlds 2021

Sursa : lolesports, Liquidpedia, Twitter @lolesports

Redactor: edi2o9

edi2o9

COMPETITII
TMW
ULTIMELE STIRI