Werty

Thumbnail Articol MSI 2023 Begins

Turneul MSI începe pe 2 Mai cu faza Play-in

Mid Season Invitational (MSI) este al 2-lea cel mai important turneu internațional de League of Legends al anului și va avea loc în Londa, Marea Britanie 🇬🇧, între 2 și 21 mai. În acest an, formatul s-a schimbat, fiind prima dată când mai multe echipe din aceeași regiune se află în competiție.

Echipele calificate

13 echipe se vor lupta pentru trofeul MSI, iar ligile LEC (Europa), LCS (America de Nord), LCK (Coreea de Sud) și LPL (China) vor avea câte 2 echipe în acest turneu.

Faza Play-in

În prima faza, 8 echipe se vor lupta în Play-in pentru ultimele 3 locuri din faza de Playoffs.

În Play-in, vor participa următoarele echipe:

 • G2 Esports – Campioana Winter Split LEC
 • Bilibili Gaming – Locul 2 din LPL
 • Golden Guardians – Locul 2 din LCS
 • PSG Talon – Campioana PCS – liga din Asia de Sud-Est
 • GAM Esports – Campioana VCS – liga din Vietnam
 • DetonatioN FocusMe – Campioana LJL – liga din Japonia
 • LOUD – Campioana CBLOL – liga din Brazilia
 • Movistar Rainbow7 – Campioana LLA Opening – liga din Ameirca Centrală și de Sud

Iată cum arată meciurile din faza Play-in:

Bracket Playin MSI 2023

În faza de Play-in, cele 8 echipe au fost puse în 2 grupe cu format GSL, toate meciurile fiind de tip Best of 3. Câștigătoarele celor 2 grupe vor merge în faza următoare, iar echipele aflate pe locul 2 din fiecare grupă se vor duela între ele într-un meci de tip Best of 5 pentru ultimul loc în faza de Playoffs.

Aici europenii de la G2 Esports și chinezii de la Bilibili Gaming par favorite în grupele lor.

Faza Playoffs

În această fază, sunt calificate direct 5 echipe:

 • Gen.G Esports – Campioana din LCK
 • T1 – Locul 2 din LCK
 • JDG Gaming – Campioana LPL
 • MAD Lions – Campioana Spring Split LEC
 • Cloud9 – Campioana LCS

Meciurile din această fază se vor afla după concluzionarea etapei de Play-in. Formatul din Playoffs este Double Elimination Bracket. Toate meciurile din această fază vor fi de tip Best of 5.

Echipele favorite la trofeul MSI

Cele 4 echipe din China și Coreea de Sud sunt considerate cele mai bune 4 echipe de la acest turneu. Mulți analiști îi consideră pe JDG Gaming drept cea mai bună echipă de la acest turneu, având superstaruri în toate rolurile, precum Bai ”369” Jiahao 🇨🇳 pe Top, Zhuo ”Knight” Ding 🇨🇳 pe Mid sau Park ”Ruler” Jae-hyuk 🇰🇷 AD-Carry. Echipa lui Lee ”Faker” Sang-hyeok 🇰🇷, T1, este și ea luată în calcul pentru trofeu, dar faptul că au pierdut finala LCK aduce un dubiu pentru sud-coreeni, aceștia pierzând 4 finale la rând, printre care finala MSI 2022, finala LCK Summer 2022, finala Worlds 2022 și finala LCK Spring 2023.

G2 Esports pare cea mai puternică echipă din emisfera vestică, capabilă să câștige jocuri contra echipelor din Asia, iar faptul că meciurile se joacă în Europa i-ar avantaja. G2 Esports este singura echipă din LEC care au câștigat acest turneu, reușind această performanță în 2019, iar 2 jucători din acea echipă se află în echipa curentă – Rasmus ”Caps” Winther 🇩🇰 – Mid și Mihael ”Mikyx” Mehle 🇸🇮 – Support.

Meciurile din Play-in încep pe 2 mai, iar faza Playoffs va începe pe 9 mai.

Toate meciurile pot fi văzute pe canalele de YouTube și Twitch ale RiotGames și LolEsports.

edi2o9

COMPETITII
TMW
ULTIMELE STIRI