Werty

THUMBNAIL SUXEN PRELUATI DE BALKANBEARS

SuxeN sunt preluați de Balkan Bears

BalkanBears white logo edited

SuxeN sunt preluați de Balkan Bears


Organizația a fost inactivă din anul 2017

Balkan Bears, o organizație de esports înființată în anul 2013, revine în scena competițională după aproape cinci ani de inactivitate. Prima mare mișcare a organizației va fi prezentarea fostului lineup suxeN, care a fost transferat de la organizația Nexus și care este alcătuit din următorii jucători:

?? Costin „jaxi” Vrînceanu
?? Dan „Palash” Rareș
?? Radu „Romanu” Alexandru Stănișoara
?? „RobertMP”
?? Eduard „Ed1m” Nelÿ Ichim

Postările de pe social media ale organizației au sugerat încă din 11 ianuarie mutarea ce urmează să fie oficializată în curând. Contul oficial de Twitter al Balkan Bears a postat un mesaj în care se făcea referire la canguri (iar logoul suxeN este un cangur) și, la scurt timp după postare, au redistribuit tweet-ul în care jaxi confirma semnarea unui contract.

BalkanBears

Interviu cu Vlad Deaconescu, CEO Balkan Bears

În continuare, CEO-ul Balkan Bears, Vlad Deaconescu, oferă mai multe informații despre trecutul organizației dar și detalii referitoare la proiectele viitoare:


Werty.ro: Ne puteți face un mic istoric al „Balkan Bears”? De unde a plecat proiectul și când a luat naștere organizația?

Balkan Bears a pornit mult înainte ca scena românească de esport să fie la nivelul de astăzi. Daca ar fi să scoatem din calcul anii de inactivitate, este cea mai veche organizație activă din Romania la acest moment.

Proiectul a pornit la sfârșit de 2013, început de 2014, fiind fondat de Francisc Apostu și Alexandru Sârbu cu o echipa de DotA2 internațională, formată în jurul lui Omar “w33” Aliwi, cu nume ce acum sunt ușor recognoscibile, precum Amer “Miracle-” AlBarqawi, Yazied “Yapzor” Jaradat, și o echipa de League of Legends din care probabil că se vor recunoaște unele nume cum ar fi Xerxe, Alddy sau Maraciuca. Rezultatele la ambele discipline au fost remarcabile pentru acea perioada, reușind calificări atât la LAN-uri internaționale (MLG Colombus, respectiv ESL Valencia) dar și multe rezultate în online.

Au existat echipe la Starcraft II (cu roster full romanesc) și la CS:GO (cu roster full international) organizația având doar baza în Romania. Din păcate însă, lipsa de experiență, precum și scena subdezvoltata în Europa, dar cu precădere în Romania, a reușit cumva să termine resursele de care se dispunea la acel moment. Astfel undeva în 2017 proiectul a intrat într-o pauza și automat un con de umbra.

Vlad Deaconescu, CEO Balkan Bears

Werty.ro: De ce ați ales să reveniți în anul 2022 în scena competitivă?

Daca ar fi să dau un răspuns sincer pentru această revenire, acesta ar fi pentru că toți cei implicați în acest proiect cred că pot să facă lucrurile mult mai bine decât 95% din tot ce se întâmplă la noi în scenă.

Ideea a pornit de la Tibi Crețu și Costin „Jaxi” Vrînceanu. Eu m-am alăturat imediat pentru că sunt două persoane în care am încredere și sinergia dintre noi este una foarte bună.

Numele a fost o provocare, însă am ales să reînviem un brand mai vechi deoarece iți oferă o istorie și un anumit nivel de încredere. Sperăm, de asemenea, că lumea încă își mai amintește numele de Balkan Bears și mai rezonează cu valorile lui într-o oarecare măsură.

Vlad Deaconescu, CEO Balkan Bears

Werty.ro: Organizația se va axa doar pe CS:GO?

Nu, clar nu vă avea focus doar pe CS:GO, dar nu pot să spun nici că ne vom arunca în a lua echipe doar pentru a lărgi fictiv un portofoliu. Încercam să facem o echipă de CS:GO competitivă astfel încât să ne luptam de la egal la egal cu Nexus și OneTap, dar mai ales pe plan internațional, apoi scopul este să ajungem cât mai sus în clasamentul HLTV!

Primele iubiri nu se uita niciodată. După ce vom avea o infrastructura bine formata și un fundament financiar solid, ne vom gândi și la ce alte echipe sau jucători vom lua, focusul fiind pe disciplinele celebre, precum Dota2, LoL, Fifa și poate Valorant.

Vlad Deaconescu, CEO Balkan Bears

Werty.ro: De ce ați ales lineup-ul suxeN?

Am vrut ca reîntoarcerea să fie cu un BOOM! Nu poți să ai boost mai mare la început de drum decât, probabil, cei mai urmăriți doi streameri de CS:GO din Romania în jurul cărora s-au adunat alți 3 jucători valoroși. Nu știm dacă e comboul perfect, dar este un combo puternic ce speram că-și vă arăta ghearele în competițiile ce vor urma.

Vlad Deaconescu, CEO Balkan Bears

Werty.ro: Aveți deja niște obiective stabilite pentru anul acesta?

Planul pentru 2022 este destul de simplu. Ne dorim să păstram rosterul actual pentru cel puțin 6 luni, astfel încât să se închege și să aibă suficient timp pentru a se dezvolta și a performa. Într-o scenă volatila că a noastră, stabilitatea ar trebui să fie obiectivul multora dintre organizații.

Mai mult de atât, ne dorim să formam o comunitate în jurul echipei. O comunitate ce să împărtășească aceleași valori și gândiri că noi.

Balkan Bears reprezintă două cuvinte în momentul de fata ce pot fi foarte ușor de subestimat, dar pentru un noi reprezintă credința faptului că putem schimba ceva. Știm, de asemenea, că, din partea comunității, nimic nu vă veni ușor și că vă trebui să luptam pentru susținerea lor, iar asta ne motivează. Vă fi un an 2022 interesant pentru noi și tot ce putem spune la final este: Let the hunt begin!

Vlad Deaconescu, CEO Balkan Bears

Sursă: Twitter.com/BalkanBears

Redactor: Andrei Toader

jesemE

COMPETITII
esportskings
ULTIMELE STIRI