Werty

123412

Summer Split ERL: Situația românilor din toate ligile regionale din Europa

AccreditedERLs LFL LVP NLC PL
NonAccreditedERLs EBL HM ES GLL

Summer Split ERL: Situația românilor din toate ligile regionale din Europa


Summer Split 2022 în toate ligile din ERL

Spre deosebire de Spring Split, în acest nou sezon de ERL vom avea mai mulți români care joacă în echipe din afara ligii EBL (Balcani). Ei activează la echipe din ligi precum LFL (Franta), LVP Superliga (Spania), Prime League ( Germania – Austria – Elvetia – Lichtenstein), Elite Series (Benelux), Hitpoint Masters (Cehia si Slovacia), NLC (Marea Britanie & Scandinavia) și LVP (Portugalia).

EBL

EBL 2021

In liga EBL avem 4 jucători romani și un antrenor :

Nexus KTRL
  • ADC Darius “Yakkey” Eduard Bistrian
  • SUP Brezeanu “Gaarfield” Corneliu Alexandru
  • Antrenor Principal Daniel “Exorant” Hume

Nexus KTRL este singura organizație românească care activeaza într-o liga din ERL, și anume EBL. Acesta este al 6-lea sezon de EBL al echipei românesti. În trecut, cea mai buna clasare a fost locul 6 in sezonul 2021 de Summer Split din EBL, nereușind niciodată calificarea în Play-offs sau la European Masters.

NexusKTRLRosterSummer2022

Mai multe detali despre jucătorii celor de la Nexus KTRL puteti citi aici.

Steaua Roșie Esports
451px Crvena Zvezda eSports allmode full 1
  • ADC Cândea “Ecstassy” Marian Andrei

Ecstassy a jucat la mai multe echipe care nu au reusit calificarea intr-o liga ERL in sezonul 2021. În Spring Split 2022, acesta a jucat pentru echipa Team 7AM din Elite Series (Benelux), nereușind calificarea în Play-offs.

Partizan Belgrad Esports
Z10 Mihai 2021 Split 2
Partizan Belgrade Esports logo
  • ADC Alexandru “mihai” Mihai Zamfirache

Mihai a jucat în sezonul 2021 de Summer Split a jucat la echipa Z10 din EBL, unde a fost campionul ligii, terminând pe locul 1 în sezonul regulat și castigand titlul în EBL. În European Masters a terminat pe locurile 14-16, nereușind să treaca de faza grupelor. Sezonul precedent a jucat pentru echipa Sprout, din a 2-a divizie din Prime League (Germania).

Digital2ng 268x300 1

In acest sezon de EBL, Digital Crusade este principalul partener de streaming al celor de la Fortuna Esports (Serbia – detinatorii drepturilor pentru streaming) in transmiterea ligii EBL pe Twitch si You Tube.

LFL

LFL Logo 2020

LFL este cea mai importantă și populara ligă din ERL. În sezonul 2021, audiența din LFL a rivalizat cu ligi precum LEC sau LCS.

In acest Spring Split, in LFL se afla 2 romani :

GO Ronaldo 2022 Split 1

Ronaldo ‘Ronaldo’ Betea este Mid-ul celor de la Team GO. Sezonul trecut a jucat tot la aceeasi echipa în LFL, terminând pe locul 6 în sezonul regulat de Spring Split, însă în Play-off a terminat pe locul 6, nereușind calificarea la European Masters. În trecut a mai jucat la Vodafone Giants în LVP Superliga in Spring Split 2021. Apogeul carierei sale a fost în sezonul 2020, la echipa Misfits Premier. Cu această echipă s-a calificat la European Masters, unde a terminat pe locurile 5-8. În Summer Split a terminat pe locul 2 în sezonul regulat, si pe locul 3 in Play-offs. In finalul anului 2020 a jucat tot cu Misfits Premier în turneul final al anului din liga franceza, LFL 2020 Finals, turneu pe care l-a castigat.

VIT Realistik 2021 Split 2 1 1
Vitality Bee LFL Spring Split Realistik

Andrei ‘Realistik’ Ruse este antrenorul principal al echipei Vitality Bee, academia echipei Vitality din LEC. Sezonul trecut de Spring Split a fost antrenorul echipei Mousesports din Prime League, unde a fost vice-campion. Cu această clasare s-a calificat la European Masters, competiție unde a terminat pe locurile 3-4, pierzând în semifinale împotriva echipei românului Orome, BTXL. În sezonul 2021 de Summer Split, a fost antrenorul secund al echipei Team Vitality în LEC, echipă pe care a ajutat-o să se califice în Play-offs. Cu Vitality a terminat sezonul pe locul 6, pierzând într-un Best of 5 foarte strâns împotriva Fnatic cu 3-2. În sezonul precedent de Spring Split, Vitality Bee a încheiat sezonul pe locul 4 în Play-off-ul din LFL, calificându-se la European Masters. Acolo a reușit să treacă fără probleme de faza Play-in-ului și de grupele principale, terminând turneul pe locurile 3-4, fiind eliminați în semifinale de eventualii câștigători, Karmine Corp.

LVP Superliga

LVP SuperLiga logo

LVP Superliga este a 2-a cea mai importantă ligă din ERL. În acest sezon participă echipe precum Barca eSports, KOI (echipa lui Ibai) sau Team Heretics, unde se afla whiteinn, jucătorul roman de Support.

THR whiteinn 2022 Split 1

Alexandru “whiteinn” Kolozsvari este Support-ul echipei Team Heretics. În sezonul 2021, a jucat la Cream Real Betis în LVP Superliga. Cu această echipă a reușit să câștige locul 3 in sezonul regulat de Spring Split 2021, terminând pe locul 2 în Play-offs. La European Masters din Spring a terminat pe locurile 14-16, nereușind să se califice din grupă. În Summer Split 2021 a terminat pe locul 4 în sezonul regulat si pe 5-6 in Play-offs. Sezonul precedent de Spring Split, whiteinn și Team Heretics nu au reușit calificarea în Play-offs, chiar dacă au avut o primă parte a sezonului foarte bună.

Prime League

Strauss Prime Leaguelogo square

In Prime League avem 2 antrenori români, pe antrenorul principal al echipei Mouz, Emanuel “Emi” Ursache și pe antrenorul strategic al echipei E WIE EINFACH E-SPORTS, Radu “SplitDis” Stefan Dorobantu.

In sezonul 2021, Emi a fost antrenorul principal al echipei Z10 in EBL in Spring Split 2021, avându-i în echipă pe conaționalii săi, Kaylem și Khantos. Cu Z10 a terminat pe locul 2, atât in sezonul regulat cât și în Play-offs, nereușind calificarea în grupele principale din European Masters. În Summer Split a antrenat echipa K1CK, din Ultraliga (Polonia). Cu K1CK a terminat pe locul 4 în sezonul regulat, și pe locul 5 în Play-offs. Sezonul trecut de Summer Split, Emi și Mouz au terminat sezonul regulat pe locul 3, însă în Play-offs au pierdut surprinzător din primul meci, terminând pe locurile 5-6.

Mouz PrimeLeague Emi 2022

SplitDis este pentru prima dată antrenor la o echipă dintr-o primă ligă din ERL. El a mai antrenat în divizia a 2-a din Prime League pe echipa Cowana Gaming. Tot la această echipa a antrenat în Summer Split 2021, reușind să termine pe locul 3 în liga a 2-a din Prime League Winter 2021.

E WIE EINFACH ESPORTS

NLC

NLC logo 1

Kaylem

Melik ‘Kaylem’ Erdogan este TOP-laner pentru echipa MNM Gaming din NLC. În sezonul 2021 a jucat la Z10 în EBL, alaturi de Khantos, conaționalul său. Cu Z10 a reusit sa termine pe locul 2 în sezonul regulat de Spring Split, și tot pe locul 2 în Play-offs. În Summer Split a jucat la echipa Resolve in NLC, terminand pe locul 5 in liga NLC, nereusind să se califice în Play-offs. În Spring Split a jucat la echipa BK Rog Esports din a 2-a ligă din LFL.

Hitpoint Masters

Hitpoint Masters 2021

In liga Hitpoint Masters vor juca 3 români:

Khantos 1

Cosmin ‘Khantos’ Florin Leontin Danila este AD-Carry pentru echipa Entropiq. Aceștia sunt favoriti pentru locul 1 in Spring Split. Sezonul 2021 a jucat la Z10 in Spring Split, unde a fost vicecampion in EBL, alaturi de Kaylem si Emi, nereușind calificarea în European Masters. În sezonul de Spring Split, a jucat tot la echipa Entropiq, fiind campion al ligii Hitpoint Masters. La European Masters din Spring nu a reușit calificarea în grupele principale.

BCN SpeeDy 2020 Split 2

George ‘Speedy’ Daniel Savu joacă poziția de Jungle pentru Sinners Esports. În sezonul 2021, a jucat doar in Spring Split, pentru echipa Cyberground Gaming in PG Nationals (Italia), terminand pe locul 3 în sezonul regulat și pe locul 5 în Play-offs. În Spring Split acesta a jucat tot la Sinners Esports, unde a încheiat sezonul regulat pe locul 4, iar în Play-offs a terminat tot pe locul 4.

DTG Aggress1on 2022 Split 2

Gabriel “Aggress1on” Andrei Ciocanau este AD-Carry pentru echipa Dark Tigers. El debutează pentru prima dată într-o ligă profesionistă de ERL.

LPLOL

600px LPLOL full logo2021
mindrago removebg preview

Antonio-Cosmin “Mindrago” Dragomir este AD-Carry pentru echipa For The Win Esports. În trecut a jucat în Summer Split 2021 în liga Elite Series pentru echipa mConn Esports. Acolo a câștigat titlul, însă la European Masters nu a reușit calificarea în grupele principale. În sezonul precedent de Spring Split a câștigat titlul din LPLOL cu echipa For The Win Esports, însă din nou nu a reușit calificarea în grupele principale de la European Masters Spring.

Elite Series

Elite Series logo

In Elite Series îl avem pe veteranul Zidaru “Coatpustmain” Laurentiu-Dodel la echipa Sector One.

S1 Coatpustmain 2022 Split 2

Coatpustmain (CPM) este unul dintre cei mai experimentați jucători de TOP lane din România. El a jucat multe sezoane pentru Nexus Gaming în EBL sau la turnee precum Romanian Esports League și Digital Crusade. În Spring Split, acesta a jucat în liga regională din Norvegia, Telialigaen 2022 Spring, unde a terminat pe locul 3 în sezonul regulat și pe locul 2 în Play-offs.

Toate meciurile pot fi urmarite pe canalele fiecarei ligi ERL de YouTube si Twitch. Digital Crusade transmite exclusiv in limba romana liga EBL in fiecare seara de luni si joi pe canalele de Twitch si You Tube.

Sursa : lol fandom, lolesports, Twitter @Team7AM

Redactor: edi2o9

edi2o9

COMPETITII
esportskings
ULTIMELE STIRI