Werty

Thumbnail Romani LOL Esports Spring 2023

Sezonul 2023 de competiții de Esports de LOL a început. La ce echipe joacă jucătorii români

Sezonul 2023 de competiții de Esports la League of Legends a început în luna ianuarie. Iată care sunt românii care joacă în sezonul de primăvară din competițiile europene, și echipele la care joacă:

LEC

andrei odoamne pascu wins lec 2022 photo pr

Andrei “Odoamne” Pascu este unul dintre cei mai buni jucători de Top lane din Europa, fiind câștigătorul celui mai recent trofeu LEC, din Summer Split 2022. Acesta joacă în sezonul 2023 la echipa Excel Esports din liga LEC. El a participat la 4 turnee Worlds și a jucat în 3 finale LEC, trecând pe la echipe precum H2K, Splyce, Schalke 04 Esports sau Rogue.

Andrei ”Xerxe” Dragomir este al 2-lea cel mai cunoscut jucător român de League of Legends, trecând pe la echipe precum Unicorns of Love, Splyce, Origen și Astralis în LEC și Immortals în LCS (America de Nord). Acesta este colegul lui Odoamne la echipa Excel Esports, jucând pe poziția Jungle.

Xerxe IMT
AoD Astralis

Baltat ”AoD” Alin-Ciprian este antrenorul principal al echipei Astralis din LEC. Acesta este la al 3-lea sezon consecutiv ca și antrenor pentru echipa Astralis din LEC.

LCS

În liga din America de Nord, Răzvan ”Razvan” Nistor face parte din staff-ul de antrenori ai echipei Evil Geniuses, având rolul de ”Head of Competitive Development”. Razvan a făcut parte din echipa celor de la Evil Geniuses care a câștigat titlul din LCS Spring Split în 2022.

LFL

LFL este cea mai importantă ligă din ERL, fiind pe locul 2 ca și popularitate în Europa, după LEC.

Whiteinn este campionul turneului European Masters Summer 2022 și campion al ligii spaniole LVP Superliga, tot în Summer 2022 cu Team Heretics.

Acesta joacă pe poziția de Support la echipa Karmine Corp în LFL. Karmine Corp este cea mai titrată echipă din ERL și mai este considerată cea mai populară echipă de League of Legends din Euorpa care nu se află în LEC.

THR whiteinn 2022 Split 1

Emanuel ”Emi” Ursachi este antrenorul principal al echipei Game Ward din LFL.

În sezonul precedent a fost antrenorul echipei Mouz din Prime League (Germania). Emi a mai antrenat în Ultraliga (Polonia) în Summer Split 2021 pe echipa K1CK și în Spring Split din acelaș an a antrenat echipa Z10, unde i-a avut în echipă pe românii Kaylem pe Top lane și Khantos ca și AD-Carry.

EBL

Ecstassy pic

Cândea “Ecstassy” Marian Andrei joacă anul acesta la echipa Cyber Wolves Esports. Ecstassy este singurul jucător român din liga EBL. Anul trecut a fost primul an al lui Ecstassy ca și jucător la o organizație dintr-o ligă ERL.

În Spring Split 2022, acesta a jucat pentru echipa Team 7AM din Elite Series (Benelux), iar în Summer Split a jucat la Steaua Roșie Belgrad Esports.

Ultraliga

În Ultraliga joacă Brezeanu “Gaarfield” Corneliu Alexandru pe poziția Support la echipa Maturalni Forsaken.

Gaarfield a jucat în Spring Split 2022 la echipa Team 7AM din Elite Series (Benelux), iar în Summer Split a jucat la organizația românească Nexus KTRL în EBL.

Hitpoint Masters

Cosmin ”Khantos” Dănilă este AD-Carry pentru echipa Entropiq din liga Hitpoint Masters (Cehia & Slovacia). Aceștia sunt favoriti pentru locul 1 in Spring Split.

În sezonul 2022, Khantos a jucat tot la Entropiq, fiind campionul ligii Hitpoint Masters din Spring Split, și campion al turneului Winter Cup din finalul anului 2022. În Sezonul 2021 a jucat la Z10 în liga EBL.

EIQ Khantos 2022 Split 2
BCN SpeeDy 2020 Split 2

George ”Speedy” Daniel Savu joacă pe poziția de Jungle pentru Sinners Esports în liga Hitpoint Masters În anul 2022, acesta a jucat tot la Sinners Esports. În sezonul 2021, a jucat doar in Spring Split, pentru echipa Cyberground Gaming in PG Nationals (Italia).

GLL

În liga GLL (Grecia) joacă 3 jucători români:

Darius ”Yakkey” Bistrian este AD-Carry pentru echipa Wild Panthers. Acesta a debutat la 17 ani anul trecut pentru organizația românească Nexus KTRL în EBL, jucând pentru ei atât în Spring Split cât și în Summer Split.

Mreana ”Comeback” Eduard-Cosmin este jucător de Mid lane și coleg cu Yakkey la Wild Panthers. Comeback a jucat în 2022 tot în GLL, la echipa Panathinaikos AC, iar în anul 2021 a jucat în EBL la Nexus Gaming în Spring Split, iar apoi la Nexus KTRL după schimbarea de nume făcută în Summer Split 2021.

Ahmed ”AOS” Octavian Sultan este jucător de Top lane pentru echipa Gamespace MCE. AOS a mai trecut pe la echipa Wild Panthers din GLL în Spring Split și Summer Split 2022.

Elite Series

AGC Lelouch 2023 Split 1

Alexandrescu ”Lelouch” Cristian este AD-Carry pentru echipa The Agency din Elite Series (Benelux). Anul trecut ,în Spring Split, a jucat la echipa Soveja din EBL.

edi2o9

COMPETITII
TMW
ULTIMELE STIRI