Werty

234Y

Sezonul 2022 de League of Legends – Unde joaca si ce meciuri vor avea romanii

RGE Odoamne 2021 Split 2
Xerxe IMT
AoD Astralis

Sezonul 2022 de League of Legends – Unde joaca si ce meciuri vor avea romanii


Spring Split 2022

In acest sezon de Spring Split, la nivel profesional sunt 3 romani care activeaza la echipe din LEC si LCS, cele mai importante ligi din Europa si America de Nord :

RGE Odoamne 2021 Split 2

Andrei ‘Odoamne’ Pascu este cel mai cunoscut jucator roman de League of Legends si unul dintre cei mai buni jucatori de Top lane din istoria LEC si EU LCS. El joaca la cel mai inalt nivel din 2015, pe vremea cand juca la H2K. Odoamne a mai jucat la Splyce in 2018 si la Schalke 04 in 2019-2020. Din sezonul 2021 joaca la Rogue, iar in Summer Split Play-offs a terminat pe locul 3, calificandu-se la Worlds.

Iata care este echipa celor de la Rogue pentru acest sezon de Spring Split in LEC :

RogueSpring2022
Rogue Logo 2021
AoD Astralis

Baltat ‘AoD’ Alin-Ciprian a fost un jucator profesionist, jucand rolul de Support. El a trecut pe la mai multe echipe, punctul culminant al carierei sale fiind scurta perioada in care a jucat la Team Vitality in EU LCS Spring Split 2017. Din sezonul 2021, este antrenorul principal al echipei Astralis. In sezonul precedent de Summer Split, echipa sa a terminat pe locurile 7-8, pierzand in ultima etapa impotriva celor de la Team Vitality batalia pentru ultimul loc din play-off.

Iata care este echipa celor de la Astralis pentru sezonul de Spring Split din LEC :

AstralisSpring2022
AstralisAOD Spring 2022
Astralis logo.svg
Xerxe IMT

Andrei ‘Xerxe’ Dragomir este singurul jucator roman care joaca in LCS – liga din America de Nord, jucand rolul de Jungle. El a debutat la echipa Unicorns of Love in EU LCS Spring Split 2017, reusind sa castige premiul de cel mai bun Rookie din Split-ul respectiv. Acesta a mai trecut pe la Splyce unde a fost coleg cu Odoamne in 2018, iar in 2019 s-a calificat la Worlds, reusind sa ajunga pana in sferturile de finala, pierzand cu 3-1 impotriva celei mai titrate echipe din istorie, sud-coreenii de la SK Telekom T1. Din sezonul 2021, joaca in LCS la Immortals. In sezonul precedent de Summer Split s-a calificat in play-offs, unde a terminat pe locurile 5-6.

Iata care este echipa celor de la Immortals pentru urmatorul sezon de Spring Split in LCS :

ImmortalsSpring2022
Immortals logo.svg

Meciurile din LEC si LCS incep pe 14 Ianuarie

LEC Logo

Formatul competitiei LEC ramane acelas ca si in sezonul precedent : toate cele 10 echipe vor juca de 2 ori impotriva fiecarei echipe (double round robin). Meciurile din sezonul regulat vor fi in format Best of 1. Primele 6 echipe se califica in Play-offs, iar echipa de pe locul 1 se califica in competitia internationala MSI ( Mid Season Invitational). Toate meciurile din Play-offs vor fi Best of 5.

Meciurile din LEC se joaca in fiecare Vineri si Sambata seara, cu exceptia primei si ultimei saptamani din sezonul regulat, cand se joaca 3 meicuri, iar ultimul meci se joaca Duminica.

Iata care sunt primele 3 meciuri ale echipelor lui Odoamne si AoD :

RogueSuperWeekSpring2022
AstralisSuperWeekSpring 2022

Primul meci al celor de la Rogue va fi impotriva celor de la SK Gaming in 14 Ianuarie de la ora 20:00.

Astralis joaca tot in aceeasi zi impotriva celor de la Misfits de la ora 22:00.

Duminica, 16 ianuarie, cei 2 romani din LEC se vor duela seara de la ora 20:00.

LCS Logo

Formatul competitiei LCS este acelas ca si formatul LEC.

Meciurile din LCS incep in 5 februarie.

Din data de 14 ianuarie are loc turneul LCS Lock-in, care este un turneu ‘de incalzire’ inaintea sezonului regulat. Formatul acestui eveniment este in felul urmator : Cele 10 echipe din LCS sunt puse in 2 grupe de cate 5. Fiecare echipa va juca un singur meci in format Best of 1 impotriva celorlate echipe din grupa. Primele 4 echipe din fiecare grupa se califica in faza de Play-offs. In aceasta faza, locul 1 din prima grupa va juca impotriva locului 4 din cealalta grupa, la fel fiind imperecheate locurile 2 contra echipelor clasate pe locul 3. Meciurile din sferturi vor avea format Best of 3, iar semifinala si finala va fi Best of 5. Castigatorul turneului primeste $150,000, restul echipelor nefiind recompensate financiar.

Iata cum arata grupele din LCS Lock-in :

lcslockgroups 3671703b

Echipa lui Xerxe, Immortals, va avea primele 2 meciuri pe 16 ianuarie. Acestia joaca impotriva celor de la CLG si Dignitas.

Toate meciurile pot fi urmarite pe canalele LEC si LCS de YouTube si Twitch.

Sursa : lol fandom, lolesports

Redactor: edi2o9

edi2o9

COMPETITII
TMW
ULTIMELE STIRI