Werty

Thumbnail Articol Worlds 2023_Final_Play-in

Se știu primele meciuri din Swiss Stage de la Worlds 2023!

Faza Play-in de la Worlds s-a încheiat. După lupte crâncene între echipe din regiuni mai puțin cunoscute, se știu cele 2 echipe care avansează în faza de Swiss Stage.

Cum a decurs Faza Play-in

Derby-ul din Vest a fost câștigat de europenii de la Team BDS 🇪🇺. Aceștia au trecut ușor de Golden Guardians 🇺🇸, învingându-i fără drept de apel cu 3-0. Astfel, Team BDS 🇪🇺 a fost ultima echipă care s-a calificat la Worlds, în faza de Play-in.

Iată care au fost rezultatele din Faza de Play-in:

Rezultate Play in Worlds 2023

Cele 2 echipe din Vietnam au demonstrat tuturor de ce sunt a 5-a cea mai puternică regiune de la Worlds, având 2 echipe calificate din grupele de Play-in. Din păcate, ambele echipe din Vietnam s-au întâlnit în meciul de calificare, unde campionii de la GAM Esports 🇻🇳 s-au calificat mai departe.

De cealaltă parte, Team BDS a avut un parcurs spectaculos. Aceștia au avut cea mai dominantă victorie în primul meci contra Team Whales 🇻🇳, dar au pierdut partida cu 2-1. După aceea, Team BDS s-au impus contra DetonatioN FocusMe 🇯🇵 și CTBC Flying Oysters 🇹🇼.

Meciul de calificare a fost cireașa de pe tort din faza de Play-in. Cei de la PSG Talon 🇭🇰 erau văzuți favoriți în acest meci, iar primele 2 jocuri au mers în favoarea lor. Cei de la Team BDS au arătat reziliență și au revenit spectaculos, grație performanței jucătorului lor de pe Top lane – Adam ”Adam” Maanane 🇫🇷. Team BDS s-au impus cu 3-2 și se alătură celorlalte 3 echipe din LEC în faza de Swiss Stage de la Worlds.

Faza Swiss Stage

Acesta este primul turneu la care se folosește acest format – Swiss Stage. Acest format este folosit în special la competiții de Counter-Strike.

Iată care sunt meciurile din prima Rundă din Swiss Stage:

Swiss Day1 Worlds2023

În prima rundă avem deja al 2-lea duel dintre America și Europa, dintre Cloud9 🇺🇸 și MAD Lions 🇪🇺. Alte meciuri care sunt spectaculoase sunt Bilibili Gaming 🇨🇳 vs KT Rolster 🇰🇷 , G2 🇪🇺 vs Dplus Kia 🇰🇷 sau Team BDS 🇪🇺 vs JDG 🇨🇳.

Format Swiss Stage

În Swiss Stage sunt 5 runde de meciuri, unde echipele care câștigă 3 meciuri se califică mai departe, iar echipele care pierd 3 meciuri sunt eliminate. Primele 8 echipe se califică în faza eliminatorie. Meciurile din primele 2 runde de Swiss Stage sunt Best of 1, iar din runda a 3-a până la final sunt Best of 3, cu excepția meciurilor echipelor care au scorul 1-1 din runda a 3-a, care sunt Best of 1.

Cine sunt favoritele la Worlds

JD Gaming 🇨🇳 este indiscutabil marea favorită la câștigarea turneului. Super-echipa din LPL are o echipă plină de staruri, cum ar fi 369 🇨🇳 pe Top lane, Kanavi 🇰🇷 în Jungle, Knight 🇨🇳 pe Mid, Ruler 🇰🇷 AD-Carry si Missing 🇨🇳 Support. JD Gaming au câștigat ambele split-uri din LPL, iar la MSI au dominat categoric toate echipele. Înafară de JD Gaming, Gen.G 🇰🇷, Bilibili Gaming 🇨🇳 și LNG Esports 🇨🇳 sunt echipe care ar putea avea un parcurs lung. Dintre echipele din Vest, doar G2 Esports 🇪🇺 pare o echipă destul de puternică pentru a se bate cu echipele mai slab cotate din LCK sau LPL.

edi2o9

COMPETITII
esportskings
ULTIMELE STIRI