Werty

THUMBNAIL ODOAMNE CAMPIONS

ROGUE CÂȘTIGĂ FINALA IAR ODOAMNE DEVINE PRIMUL ROMÂN CARE RIDICĂ TROFEUL LEC

LEC Logo
RGE Odoamne 2021 Split 1
Rogue Logo 2021

ROGUE CÂȘTIGĂ FINALA IAR ODOAMNE DEVINE PRIMUL ROMÂN CARE RIDICĂ TROFEUL LEC


d
232

Finala LEC din Malmö, Suedia

LEC Logo

Finala Lower Bracket

Rogue vs Fnatic

Rogue Logo 2021
Fnatic 2020 allmode 1

Înaintea finalei din Lower Bracket, Fnatic venea ca și mare favorită. Aceștia aveau o super-echipă formată din 5 jucători foarte buni, iar după 8 luni în care au jucat sub așteptări, în acest Playoffs Fnatic au renăscut. Fnatic au câștigat convigător meciurile contra EXCEL, Misfits Gaming și MAD Lions din Playoffs, iar meciul contra Rogue părea să fie un antrenament pentru marea finală contra G2 Esports. Dar Odoamne și coechipierii săi au avut alte planuri.

Game 1

Primul joc a decurs la fel ca și așteptările tuturor analiștilor și fanilor. Fnatic, prin jucătorii de Mid și AD-Carry, Marek “Humanoid” Brázda și Elias “Upset” Lipp i-au dominat pe Rogue. Aceștia au făcut play după play, iar Andrei “Odoamne” Pascu și coechipierii săi de la Rogue nu au putut decât să fie spectatori. Fnatic câștigă primul meci în 27 de minute.

Game 2

După draft, al 2-lea meci părea să meargă în favoarea celor de la Fnatic. Rogue au început în forță și nu i-au lăsat pe cei de la Fnatic șă fie agresivi precum în jocul anterior. În minutul 20, Rogue fac un kill pe Bot lane și distrug a 2-a turetă, intrând astfel într-un avantaj de aproape 3k gold. În minutul 33, Rogue îi atacă pe Fnatic la Baron, iar Odoamne îi flanchează din spate, fiind esențial în câștigarea teamfight-ului, iar Rogue obțin Baronul.

În minutul 35, Rogue asediază baza celor de la Fnatic și vor să forțeze câștigarea meciului. AD-Carry-ul grec de la Rogue, Markos “Comp” Stamkopoulos încearcă un play agresiv, dar este prins de Humanoid și Upset și moare. Rogue par să piardă victoria printre degete, încercând să fugă spre baza lor. Upset, AD-Carry-ul de la Fnatic vrea să câștige teamfight-ul printr-un play agresiv, dar Odoamne sare pe el cu Renekton și îl omoară, întorcând teamfight-ul în favoarea echipei sale, iar Rogue distruge nexus-ul inamic în 37 de minute și egalează la 1 scorul finalei.

Game 3

A 3-a partidă a început cum nu se putea mai bine pentru Rogue. Odoamne face first blood pe Top lane, omorându-l de unul singur pe Martin “Wunder” Hansen . În minutul 21, Fnatic fac Baronul după ce l-au omorât pe junglerul celor de la Rogue, Kim “Malrang” Geun-Seong, dar Rogue recuprează din dezavantaj, omorând 3 membri de la Fnatic. În minutul 33, Rogue fac Baronul după ce îl omoară pe Wunder pe mid. Rogue atacă baza celor de la Fnatic prin Bot lane. Odoamne începe engage-ul prin ultimata sa pe Ornn, iar Comp, AD-Carry-ul de la Rogue îi anihilează pe adversari. Rogue câștigă meciul al 2-lea și se află la o victorie de calificarea în marea finală.

Game 4

În meciul al 4-lea, Rogue începe în forță meciul, reușind 4 kill-uri în primele 6 minute. În minutul 16, Rogue îl atacă pe Humanoid și îl omoară. În acelaș timp, Wunder, jucătorul de Top de la Fnatic, a încercat să îl ajute, dar Odoamne și coechipierii săi l-au încercuit. Ceilalți 3 jucători de la Fnatic au încercat un contraatac pentru a-l ajuta pe Wunder, dar a fost în zadar. Rogue i-au spulberat pe Fnatic în teamfight, fiind în pole-position să câștige partida. Jucătorii celor de la Rogue s-au dezlănțuit, aceștia nu îi lasă pe Fnatic să respire, câștigând orice fight sau obiectiv pe care îl vroiau. Fnatic pierde un teamfight pe Mid, iar echipa lui Odoamne face Baronul. Din acest moment era clar pentru Fnatic că meciul era pierdut, fiind doar o chestiune de timp până când Rogue le va distruge nexus-ul. Fnatic rezistă până în minutul 32, când Rogue câștige jocul și avansează surprinzător în marea finală contra G2 Esports.

Iată care au fost scorurile lui Odoamne:

Kills/Deaths/Assists (KDA)
  • Game 1: 1/3/1 | Odoamne a jucat Aatrox
  • Game 2: 4/0/4 | Odoamne a jucat Renekton
  • Game 3: 2/1/8 | Odoamne a jucat Ornn
  • Game 3: 3/1/13 | Odoamne a jucat Renekton
Rogue after they win vs Fnatic in UB Finals LEC Summer 2022

Marea finală LEC

Rogue vs G2 Esports

Rogue Logo 2021
G2 Esports logo

G2 Esports sunt marii favoriți din acest Playoffs, iar faptul că Rogue, echipa lui Odoamne a ajuns până în finală înseamnă o mare realizare pentru ei. Însă Rogue au venit cu gândul de a-și lua revanșa pentru umilința suferită în Spring Split, când au pierdut finala contra G2 Esports fără drept de apel.

Game 1

Primul meci a început bine pentru Rogue. Odoamne face first blood pe adversarul său, Sergen “BrokenBlade” Çelik. În minutul 15, Rogue răspund inițiativei celor de la G2 de a face dragonul. Odoamne este ca o stâncă în teamfight, primind damage de la toți jucătorii de la G2 în timp ce AD-Carry-ul de la Rogue, Comp, îi nimicește pe toți membri de la G2, iar Rogue intră în controlul deplin al meciului. În minutul 24, echipa lui Odoamne începe Baronul, reușind să îl obțină, împreună cu alte 2 kill-uri contra G2. În minutul 30, Rogue marșeză în baza celor de la G2, iar Comp îi distruge pe inamici și termină meciul cu un Pentakill. Trupa lui Odoamne intră în avantaj după primul joc.

Game 2

Al 2-lea meci a avut un început echilibrat, dar Rogue era în avantaj din punctul de vedere al gold-ului. În minutul 14, Rogue forțează un fight în junglă, dar eșuează. Ei se retrag în spate, dar pe urmă încearcă un engage surpriză, iar Comp are o poziționare perfectă și îi nimicește pe G2, iar Rogue fac 3 kill-uri, în timp ce ei pierd doar un membru. În minutul 26, Rogue forțează un alt teamfight la dragon și îi anihilează pe G2 Esports. Echipa lui Odoamne face al 2-lea dragon și Baronul.

În minutul 34, Rogue fac 2 kill-uri care rezultă într-un nou Baron. Rogue vor să atace baza celor de la G2, dar adversarii forțează un teamfight, iar Rasmus “caPs” Winther are un engage superb din care Rogue pierd 3 membri. Jucătorii de la G2 marșează spre baza lui Odoamne, unde doar Comp și Malrang mai sunt în viață pentru a o apăra. Malrang se aruncă în fața minionilor ca G2 să nu poată distruge turetele mai ușor. El omoară toți minionii și scapă cu viața, salvând meciul pentru Rogue. În minutul 41, Comp îl omoară pe jungler-ul de la G2, Marcin “Jankos” Jankowski, iar apoi fac Baronul. 2 minute mai târziu, Rogue atacă baza celor de la G2. Aceștia forțează teamfight-ul și îi omoară pe toți de la G2, câștigând partida cu numărul 2 în 43 de minute.

Game 3

Al 3-lea meci totul a fost despre Rogue. Echipa lui Odoamne îi domină de la început până la sfârșit pe G2 Esports și nu îi lasă să facă nimic pe Riftul Invocatorului. Orice fight pe care Rogue aleg să îl facă este câștigat de ei. După 28 de minute, Rogue distruge nexus-ul celor de la G2, iar după o carieră de 8 ani, în care a jucat 3 finale LEC și peste 500 de jocuri în EU LCS și LEC, Odoamne este primul român care devine campion al celei mai înalte ligi europene de League of Legends.

Iată care au fost scorurile lui Odoamne:

Kills/Deaths/Assists (KDA)
  • Game 1: 4/1/10 | Odoamne a jucat Ornn
  • Game 2: 4/1/10 | Odoamne a jucat Renekton
  • Game 3: 1/1/3 | Odoamne a jucat Aatrox
Odoamne Rogue lifting LEC Trophy 1
Odoamne kissing LEC trophy

Ce urmează pentru Odoamne și Rogue

Odoamne și Rogue sunt calificați în grupele principale de la Worlds. Odoamne va avea primul meci din grupe pe 7 octombrie în celebra arenă Madison Square Garden din New York, SUA. Tot în aceeași locație, Odoamne, pe când era la H2K, a jucat în semifinalele de la Worlds 2016 împotriva sud-coreenilor de la Samsung Galaxy, pierzând meciul cu 3-0.

Odoamne vs Samsung Galaxy Worlds semifinals 2016

Rogue își vor afla adversarii din grupa de la Worlds pe data de 12 septembrie.

Sursa : lolesports, Liquidpedia LEC, Twitter @LEC, Twitter @Rogue

Redactor: edi2o9

edi2o9

COMPETITII
esportskings
ULTIMELE STIRI