Werty

Road to RMR ziua 2: NAVI ajung cu un pas mai aproape de Major. Nexus Gaming rezistă eroic eliminării

Road to RMR ziua 2: NAVI ajung cu un pas mai aproape de Major. Nexus Gaming rezistă eroic eliminării

Ieri, 19 ianuarie, a fost o zi decisivă pentru mai mulți jucători români participanți în grupele de calificare pentru RMR. Înainte de startul zilei știam faptul că una dintre echipele noastre este la un pas de calificare, mai exact cei de la NAVI 🇺🇦, în timp ce Nexus Gaming 🇷🇴 erau în extrema opusă, foarte aproape de eliminare, iar restul echipelor aveau rezultate decente care îi țineau departe atât de pericol, cât și de locurile de top ale grupelor.

Grupa A este probabil cea mai tensionată pentru românii noștri, deoarece este una foarte încărcată cu echipe de top, printre care și trei reprezentante ale țării noastre. Putem începe cu cei de la NAVI 🇺🇦 care au avut succes încă de la început și au obținut 2/2 victorii în prima zi pentru a ajunge la un singur Bo3 distanță de RMRVirtus Pro 🇷🇺 urma să fie echipa cu care iM și coechipierii săi să se dueleze în meciul final pentru RMR, iar meciul a decurs foarte bine pentru NAVI 🇺🇦 care au devenit a doua echipă calificată, imediat după Cloud9 🇷🇺. Iată cum a arătat meciul:

Natus Vincere 🇺🇦

 • Ivan ‘iM’ Mihai 🇷🇴
 • Ihor ‘w0nderful’ Zhdanov 🇺🇦
 • Valeriy ‘b1t’ Vakhovskiy 🇺🇦
 • Justinas ‘jL’ Lekavicius 🇱🇹
 • Aleksi ‘Aleksib’ Virolainen 🇫🇮
EchipeStagiuHărțiScoruriCâștigători
Natus Vincere 🇺🇦 vs Virtus Pro 🇷🇺
Natus Vincere 🇺🇦 vs Virtus Pro 🇷🇺
Swiss Stage
Round III
Overpass
Anubis
1916
1612
Natus Vincere 🇺🇦
Natus Vincere 🇺🇦

Puțîn mai jos în acest clasament îi puteam găsi pe cei de la OG Esports 🇩🇰, echipa lui Regali care a avut un început mixt, pierzând primul meci, dar câștigându-l pe al doilea, astfel ajunși într-o situație de 1-1 înainte de ziua cu numărul 2. Din fericire, lucrurile au arătat bine in ultimul lor Bo1, reușind să îi învingă pe cei de la 3DMAX 🇫🇷 fără emoții.

OG 🇩🇰

 • Iulian ‘regali’ Harjău 🇷🇴
 • Nils ‘k1to’ Gruhne 🇩🇪
 • Maciej ‘F1KU’ Miklas 🇵🇱
 • Bram ‘Nexius’ Campana 🇧🇪
 • Nikita ‘HeavyGod’ Martynenko 🇮🇱
EchipeStagiuHărțiScoruriCâștigători
OG Esports 🇩🇰 vs 3DMAX 🇫🇷Swiss Stage
Round III
Ancient136OG Esports 🇩🇰

În punctul actual OG Esports 🇩🇰 mai au nevoie de o singură victorie din două meciuri pentru a se califica mai departe, iar prima lor șansă va fi chiar astăzi, 20 ianuarie. Echipa lui Regali îi va întâlni pe cei de la BetBoom 🇷🇺 care se clasează pe locul 17 mondial, mult peste OG Esports 🇩🇰, dar acest lucru nu este relevant având în vedere că forma echipei internaționale este una destul de bună. Meciul va fi live de la ora 17:00.

image 32

Ultima echipa care poartă steagul nostru în grupa A este chiar Nexus Gaming 🇷🇴, organizația românească care a scris istorie prin calificarea în Closed Qualifier. Din păcate, după prima zi, aceștia se regăseau într-o situație critică, fiind la un singur meci distanță de eliminare. Meciul care le putea opri visul era împotriva celor de la Sinners 🇨🇿, dar Nexus 🇷🇴 s-au ținut bine pe picioare și după doar 2 hărți, Nexus Gaming 🇷🇴 au rămas în competiție, în timp ce Sinners 🇨🇿 au fost eliminați de românii noștri.

Nexus Gaming 🇷🇴

 • Cătălin-Ionuț ‘BTN’ Stănescu 🇷🇴
 • Cosmin ‘ragga’ Teodorescu 🇷🇴
 • Adrian ‘XELLOW’ Guță 🇷🇴
 • Alexandru ‘s0und’ Ștefan 🇷🇴
 • Ersin ‘ERSIN’ Chiriac 🇷🇴
EchipeStagiuHărțiScoruriCâștigători
Nexus Gaming 🇷🇴 vs SINNERS 🇨🇿Swiss Stage
Round III
Mirage
Inferno
1311
1311
Nexus Gaming 🇷🇴
Nexus Gaming 🇷🇴

Următorul test al celor de la Nexus Gaming 🇷🇴 este tot azi împotriva celor de la BIG 🇩🇪. Este un meci foarte greu pentru echipa noastră, mai ales pentru că aceștia sunt pe picior de cădere, iar o înfrângere ar înseamna eliminarea, în timp ce două victorii le-ar aduce încă o pagină în cartea de istorie, printr-o calificare la RMR. Meciul se va juca de la ora 14:00, fiind și cel care deschide ziua pentru țara noastră.

image 33

Trecem la grupa B unde lucrurile stau puțin diferit față de precedenta. În primul rând, țara noastră are doar 2 reprezentante în această grupă. Din păcate, cele două nu au avut norocul de a se afla în aceeași situație bună, ambele echipe terminând prima zi cu scorul de 1-1, dar una dintre ele nu a reușit să câștige și in ziua 2. KOI 🇪🇸 au avut parte de un meci foarte greu pe hârtie, împotriva celor de la Heroic 🇩🇰, dar, spre surprinderea mai multor fani, echipa lui AdamS a trecut fără probleme de danezi, ajungând la un singur meci distanță de calificare.

Movistar KOI 🇪🇸

 • Adam ‘adamS’ Marian 🇷🇴
 • Tiago ‘JUST’ Moura 🇵🇹
 • Renato ‘stadodo’ Gonçalves 🇵🇹
 • Alejandro ‘mopoz’ Fernández-Quejo Cano 🇪🇸
 • David ‘dav1g’ Granado Bermudo 🇪🇸
EchipeStagiuHărțiScoruriCâștigători
Movistar KOI 🇪🇸 vs Heroic 🇩🇰Swiss Stage
Round III
Nuke1614Movistar KOI 🇪🇸

După acest meci urmează, posibil ultimul obstacol pentru KOI 🇪🇸. Fiind în situația de 2-1, meciul împotriva celor de la ex-ThunderFlash 🇵🇱 de astăzi i-ar putea trimite și pe ei la RMR. Pe hârtie, duelul pare să îi avantajeze pe cei de la KOI 🇪🇸, deoarece Ranking-ul lor este unul mai bun, iar rezultatele recente arată mai bine pentru spanioli. Răspunsul îl vom afla începând cu ora 17:00 când fluierul de start se va auzi pentru acest meci.

image 34

Deși nimeni nu s-ar fi gândit vreodată, se pare că în victoria celor de la KOI 🇪🇸 împotriva Heroic 🇩🇰 există și o parte negativă, dar vom ajunge acolo puțin mai târziu. Ce trebuie să discutăm acum este înfrângerea celor de la IKLA 🇺🇦 în ziua a doua. Deși echipa lui AdeX a câștigat meciul de debut in grupă, a fost întâmpinată de două înfrângeri una după alta care i-au trimis într-o situație critică pe internaționalii noștri. Ieri, IKLA 🇺🇦 s-a luptat cu cei de la PERA 🇭🇺 care au fost mult mai puternici decât AdeX și colegii săi, astfel fiind o victorie la scor pentru unguri.

IKLA 🇺🇦

 • Adelin ‘adeX’ Nica 🇷🇴
 • Alexey ‘Topa’ Topchienko 🇺🇦
 • Vladislav ‘Kvem’ Korol 🇺🇦
 • Michał ‘MICHU’ Müller 🇵🇱
 • Jonas ‘Lekr0’ Olofsson 🇸🇪
EchipeStagiuHărțiScoruriCâștigători
IKLA 🇺🇦 vs PERA 🇭🇺Swiss Stage
Round III
Anubis4-13PERA 🇭🇺

Acum ajungem și la motivul pentru care victoria celor de la KOI 🇪🇸 de ieri poate fi tragică pentru un alt jucător român. Din cauza rezultatelor și seeding-ului, AdamS și coechipierii săi i-au trimis pe cei de la IKLA 🇺🇦 direct în colții celor de la Heroic 🇩🇰. Astfel, astăzi vom asista la un duel între IKLA 🇺🇦 și Heroic 🇩🇰, câștigătoarea ajungând în meciul decisiv, iar pierzătoarea fiind permanent eliminată din drumul spre Major.

image 35

Meciul se va juca în paralel cu cel al Nexus Gaming 🇷🇴, iar șansele pentru un upset sunt destul de mari. Heroic 🇩🇰 sunt în perioada de reconstrucție, iar faptul că au ajuns la acest scor nu este o întâmplare, așadar IKLA 🇺🇦 au șansele lor, iar o doză mare de confidence le-ar putea câștiga meciul.

sudicsgo

COMPETITII
TMW
ULTIMELE STIRI