Werty

THUMBNAIL KOI partener Rogue LEC

Organizația spaniolă KOI va intra în liga LEC printr-un parteneriat cu Rogue

KOI logo
LEC Logo
Rogue Logo 2021

Organizația spaniolă KOI va intra în liga LEC printr-un parteneriat cu Rogue


d
232

KOI în LEC alături de Rogue

KOI, Organizația din Spania a celebrului streamer spaniol Ibai Llanos și a fostului fotbalist Gerard Pique, va intra în cea mai importantă ligă europeană de League of Legends, LEC, într-un parteneriat cu organizația Rogue. KOI este o echipă de eSports înfințată în decembrie 2021, având de la început intenția de a intra în LEC.

Istoricul organizației KOI

KOI au jucat în sezonul 2022 în LVP Superliga, însă nu a reușit calificarea la nicio ediție de European Masters din anul acesta. Încă de la înfințare, KOI aveau un număr foarte mare de fani, datorită popularității streamerului Ibai în Spania.

Înainte de începerea sezonului din LVP Superliga, KOI au jucat 2 meciuri de tip Showmatch împotriva echipei franceze Karmine Corp, care este cea mai populară echipă de League of Legends care nu se află în LEC. Primul meci s-a jucat la Barcelona, la Palau Sant Jordi, cu arena plină, iar a 2-a partidă s-a jucat la Paris, la Carrousel du Louvre, din nou cu un public foarte numeros.

KOI vs Kcorp showmatch

În Spring Split, KOI a terminat pe locul 4 în Playoffs, iar în Summer Split a terminat tot pe locul 4 în Playoffs. În liga LVP Superliga, doar primele 3 echipe se califică la European Masters.

Ce se va întâmpla cu Odoamne și coechipierii săi?

Rogue nu aveau de gând să-și vândă locul din franciza LEC, dar în ultimele sezoane aveau probleme cu numărul de fani. Deși s-au calificat în ultimele 2 sezoane la Worlds, au avut din Summer Split 2020 numai clasări în primele 3 echipe din Playoffs și sezon regulat, jucând 2 finale în acest timp, aceștia nu au reușit să își creeze mulți fani, precum echipele celebre G2 Esports sau Fnatic. Din această cauză, Rogue a avut discuții cu organizații faimoase, printre care Karmine Corp și KOI. În cele din urmă, se pare că cei de la KOI vor fi parteneri cu Rogue în LEC.

Este estimat că Rogue își vor vinde o cotă de 40% din organizație celor de la KOI pentru suma de 20 de milioane de euro. În acordul dintre cele 2 echipe, Rogue își va păstra structura organizațională din LEC, iar academia AGO Rogue din liga Ultraliga (Polonia & Țările Baltice) va fi transferată în LVP Superliga. De asemenea, este în discuție și schimbarea numelui Rogue din LEC, unele variante ar putea fi KOI sau KOI Rogue.

Așadar, nu va fi o problemă de restructurare a echipei Rogue în LEC, iar Odoamne împreună cu restul echipei își vor continua contractele.

Sursa : Twitter @anonimotum, blixGG, Dexerto

Redactor: edi2o9

edi2o9

COMPETITII
TMW
ULTIMELE STIRI