Werty

Thumbnail LEC Summer W3 2023

Odoamne se califică în faza următoare din LEC!

După un început de Summer Split dezamăgitor, Andrei ”Odoamne” Pascu 🇷🇴 și echipa sa au reușit calificarea în faza grupelor din LEC. De cealaltă parte, Ciprian ”AoD” Baltat 🇷🇴 a ratat calificarea în faza următoare, iar sezonul celor de la Astralis se încheie preamtur.

Excel Esports

Excel logo WHITE

Excel au pierdut categoric primul meci din această săptămână contra G2 Esports, considerată cea mai bună echipă din LEC.

În jocul al 2-lea, Excel i-a întâlnit pe echipa lui AoD 🇷🇴, Astralis. Meciul a mers în favoarea celor de la Excel, câștigând partida în 30 de minute, asigurându-și locul în faza următoare.

Ultimul meci din sezonul regulat a fost contra Team Vitality. Excel erau deja calificați în grupe, iar Vitality erau matematic eliminați. Excel reușesc victoria la capătul unui meci care a durat 28 de minute. Odoamne 🇷🇴 a obținut titlul de MVP al acestui meci.

Astralis

Astralis logo.svg

Elevii lui AoD 🇷🇴 au ratat calificarea în grupele LEC. Aceștia au câștigat primul meci al etapei contra SK Gaming, dar au pierdut jocurile care au contat cel mai mult, contra Excel Esports și KOI. Din cauza punctelor obținute în cele 3 split-uri din acest an, Astralis nu mai are șanse de calificare în finala LEC, așadar anul 2023 s-a încheiat pentru AoD 🇷🇴 și elevii săi.

Clasament Week 2 sezon regulat Summer Split

Echipa lui Odoamne 🇷🇴 termină sezonul regulat de Summer Split pe locul 3, cu 5 victorii și 4 înfrângeri, asta după ce a avut 0-3 după prima săptămână de meciuri. Echipa lui AoD 🇷🇴 termină sezonul regulat pe locul 9, fără șanse de a mai avansa în finala LEC.

Clasament LEC W3 Summer Split

Faza grupelor

Iată care sunt meciurile din cele 2 grupe din această fază competițională:

Faza Grupelor Summer 2023

Excel îi întâlnește pe MAD Lions, campioana sezonului de Spring din LEC. În aceeași grupă cu ei se află Fnatic și SK Gaming. Dacă pierd partida contra MAD Lions, Excel nu sunt eliminați ci vor merge în Lower Bracket. Primele 2 echipe din fiecare grupă se califică în Playoffs. Toate meciurile sunt în format Best of 3.

Excel îi vor înfrunta pe MAD Lions pe 15 iulie.

Cum se poate califica Odoamne în Finala LEC din august?

Pentru a se califica în finala LEC, Excel trebuie să fie printre cele 6 echipe cu cele mai multe puncte obținute pe parcursul a celor 3 split-uri – Winter, Spring și Summer.

Iată cum arată clasamentul pe puncte în LEC:

Points Summer LEC 2023

Excel se află momentan pe locul 10 în clasamentul punctelor, dar se poate califica direct în finală dacă câștigă Summer Split-ul. De altfel, se mai pot califica în finala LEC dacă termină pe locul 2 sau 3, dar se vor baza pe rezultatele obținute de alte echipe.

Finala LEC va avea loc între 19 august și 10 septembrie. 6 echipe se vor lupta pentru titlul LEC, dar și pentru unul din cele 4 locuri la Worlds 2023. Finala LEC are premii totale de 160.000 de euro. Meciurile din finala LEC se vor juca la Berlin, Germania 🇩🇪 până în faza finalei Lower Bracket și Finala mare, care se va juca la Montpellier, Franța 🇫🇷.

edi2o9

COMPETITII
TMW
ULTIMELE STIRI