Werty

Nexus KTRL renunță la echipa de League of Legends și părăsește EBL

Nexus KTRL renunță la echipa de League of Legends și părăsește EBL


Nexus KTRL părăsește șcena de League of Legends

Printr-un comunicat dat de KTRL pe Twitter, aceștia au anunțat ieșirea organizației din șcena competitiă de League of Legends. Aceștia părăsesc și liga EBL (Esports Balcan League), locul lor fiind luat de organizația din Bosnia & Herțegovina, Ankora Gaming. Nexus KTRL au fost singura organizație românească de Esports cu echipă de League of Legends în șcena ERL. Factorii care au contribuit la ieșirea Nexus KTRL din șcena de League of Legends sunt ecosistemul curent al ligilor ERL și numărul mic de vizualizări al meciurilor de League of Legends.

Performanțele Nexus KTRL în competițile de League of Legends

Cele 2 organizații românești, Nexus Gaming și KTRL au format echipa Nexus KTRL pentru a juca în competiții de League of Legends din a 2-a jumătate a anului 2021. Nexus Gaming și Nexus KTRL au jucat în 7 sezoane de EBL, cea mai bună clasare fiind locul 5 în sezonul 2022 de Summer Split. Nexus Gaming au în palmares 2 titluri de Digital Crusade, locul 1 în competiția sud-est europeană de League of Legends din 2018 și locul 2 în liga greacă de League of Legends din acelaș an.

Nexus KTRL renunță la echipa de League of Legends și părăsește EBL

Ce jucători importanți au trecut pe la Nexus

Mai mulți jucători români, importanți pe plan european și internațional, au trecut pe la Nexus Gaming și Nexus KTRL. Cei mai importanți jucători români au fost:

  • Andrei ”Xerxe” Dragomir – Jungle, este singurul român care a jucat în LCS – liga americană de LOL, a jucat la Unicorns of Love, Splyce, Origen și Astralis în EU LCS și LEC, participând în 2019 la Worlds.
  • Andrei ”Orome” Popa – Top, este al 2-lea fost jucător al celor de la Nexus Gaming care a jucat la Worlds, în 2020 pentru MAD Lions.
  • Alexandru ”whiteinn” Kolozsvari – Support, acesta este primul român care a câștigat competiția European Masters în Summer 2022, cu Team Heretics. El va juca din 2023 la Karmine Corp în LFL (Franța), fiind cea mai populară echipă de LOL din afara ligii LEC.
  • Andrei ”Relistik” Ruse – Antrenor principal, el este primul român care a antrenat în LEC, la Team Vitality, fiind antrenor secund la echipa principală în LEC Summer Split 2021.
  • Emanuel ”Emi” Ursache – Antrenor principal, este antrenorul echipei Mouz în Prime League (Germania)
  • Răzvan-Andrei ”SH4DOW” Nistor – Antrenor pozițional, acesta a făcut parte din staff-ul celor de la Evil Geniuses în anul 2022, echipa câștigând titlul în LCS în Spring Split, califcându-se la MSI și Worlds
  • Cosmin ”Khantos” Florin-Leontin Dănilă – AD-Carry, acesta a jucat la Entropiq în anul 2022, câștigând titlul în Spring Split în liga Hitpoint Masters (Cehia-Slovacia), iar cel mai recent a câștigat LAN-ul SIGMA Cup de la Atena, în luna noiembrie 2022.
  • Melik ”Kaylem” Erdogan – Top, acesta a fost transferat la MAD Lions Madrid în 2020 la numai 16 ani, fiind descoperit de celebrul antrenor Peter Dun, renumit pentru abilitatea sa de a descoperi tinere talente în League of Legends.
  • Darius ”Yakkey” Eduard Bistrian – AD-Carry, acesta a încheiat primul lui sezon ca jucător profesionist la Nexus KTRL, în Summer 2022, având 17 ani, fiind un jucător de perspectivă pe viitor pentru echipele din ERL.
Xerxe la Worlds 2019
Xerxe jucând cu Splyce contra SK Telecom T1, Sferturile de finală Worlds 2019

edi2o9

COMPETITII
TMW
ULTIMELE STIRI