Werty

Managerul român al BLUEJAYS se desparte de organizație odată cu disband-ul

Managerul român al BLUEJAYS se desparte de organizație odată cu disband-ul

BLUEJAYS 🇲🇰 este o organizație din Germania și Danemarca ce a avut o echipa destul de puternică din Macedonia de Nord care a avut rezultate impresionante încă de la început, nu doar în Europa, dar și împotriva echipelor românești care în mare parte nu au reușit să îi învingă în meciuri oficiale pe colegii lor din Balcani. Această organizație este una cu care și România are legătură, având în vedere că Răzvan “RZBD” Badea a fost timp de 3 ani managerul echipei, încă din vremurile grele acesta a fost alături de ei, dar și în perioada bună a echipei. În urmă cu două zile, manager-ul celor de la BLUEJAYS și-a anunțat despărțirea de organizație după cei 3 ani petrecuți împreună, o zi mai târziu apărând și anunțul nemților în legătură cu despărțirea de toată partea de CS:GO.

Istoricul celor de la BLUEJAYS

Drumul organizației a început încă din anul 2014, dar perioada în care și românul nostru a fost implicat a început undeva în anul 2020, atunci când cei de la BLUEJAYS 🇲🇰 nu aveau încă line-up-ul macedonean, dar nu mult timp a trecut până la venirea acestei schimbări, iar organizația a intrat ușor ușor într-o perioada foarte bună, care ar putea fi denumită chiar cea cea de glorie a acestora și, bineînțeles, tot creditul a revenit jucătorilor care au demonstrat pe server, în multiple rânduri, de ce sunt în stare, dar fără că prea multă lume să știe, în spatele acestora se află Răzvan Badea alături de alți membri internaționali ai management-ului care își făceau treaba destul de bine, acest lucru putând fi observat chiar și împotriva echipelor românești, aducându-ne aminte de multiplele victorii ale celor de la BLUEJAYS 🇲🇰 în față echipelor precum Nexus Gaming 🇷🇴, OneTap Gaming 🇷🇴 și chiar Infinite Gaming 🇷🇴 în câteva rânduri, uneori chiar și în meciuri de o importantă sporită, spre exemplu finală European CSGO Championship 2021 sau IESF Bali 2022 Grand Final. Din 2020 până acum echipa a fost destul de constanța reușind să se mențină in top 50 permanent, chiar și cu scurte aventuri la limita top 30-ului. 

image 9

Cuvintele lui Răzvan in legătură cu cele întâmplate

Sudi: Având în vedere rezultatele bune obținute de organizație care crezi ca a fost factorul ce a dus la disband?

Răzvan Badea: 

  1. Consider că au fost mai multe piese ce au contribuit la declinul echipei. Primul a fost când ne-am pierdut căpitanul (kyxsan) care a acceptat oferta celor de la Apeks. Nu a fost un șoc pentru organizație deoarece ne-a fost comunicat din timp faptul că avea tryout-uri cu diferite echipe, ci a fost o surpriză neplăcută pentru echipă care a aflat de plecarea IGL-ului lor nu cu foarte mult înainte de anunțul oficial. Am fost pus într-o situație dificilă deoarece am fost rugat de către organizație să nu divulg această informație cu restul jucătorilor.
  2. Pe parcursul acestui lineup, atât eu cât și jucătorii, am avut diverse neînțelegeri și probleme de comunicare cu organizația, lucru care consider că a îngreunat semnificativ dezvoltarea echipei. Un exemplu recent ar fi aducerea lui xicoz în echipa, organizația dorind că acesta să fie luat în considerare abia după ce sponsorii erau de acord cu venirea să, o abordare bizară care lasă soarta echipei în mâinile unor corporații ce nu cunosc scenă în de aproape. Am fost nevoiți să acceptăm situația deși eram presați de timp deoarece sezonul urmă să înceapă în mai puțîn de două săptămâni. Am primit aprobarea abia după o săptămână iar xicoz a fost adus oficial în lineup după doar două zile de tryout. Am fost optimiști cu venirea să, dovedind in perioada foarte scurtă de probe că este un jucător cu mult potențial, care are firepowerul pe care îl căutăm.
  3. După venirea lui xicoz, CacaNito a încercat să preia rolul de IGL însă nu s-a acomodat cu ușurință noilor sarcini. Lipsa unui IGL dedicat s-a simțit iar echipa a fost nevoită să îl aducă pe NENO în locul lui stYleEeZ. Din păcate, din cauza multiplelor schimbări, echipa nu a reușit să obțină rezultatele dorite iar organizația a decis să încheie colaborarea cu acest lineup.

Sudi: Făcând parte și din Nexus Gaming, ce diferențe poți numi între scena interna și cea internațională?

Răzvan Badea: Consider că Nexus face o treabă admirabilă că și organizație în a susține jucătorii în dezvoltarea lor și de a le oferi toate condițiile de care au nevoie pentru a excela. Că și structura, nu se regăsesc foarte multe diferențe între aceștia și ce se întâmplă în organizațiile mari de Tier 2.

Sudi: Care au fost experiențele pe care acești 3 ani ți le au adus?

Răzvan Badea: Am învățat o groază despre scenă profesionistă de Counter-Strike. Că și scopuri principale aveam comunicarea eficientă între jucători, organizație și organizatorii de turnee, și gestionarea atribuțiilor manageriale ale echipei pentru că jucătorii să se poată concentra la ce se întâmplă pe server. Existau situații în care eram nevoit să mulțumesc atât organizația, cât și pe jucători și să găsesc o cale de mijloc când avea loc un conflict sau era nevoie de o mărire a bugetului pentru diferite bootcampuri sau LAN-uri. Deși lucrăm pentru organizație, mereu am luat partea jucătorilor în astfel de neînțelegeri. Am avut parte de multe momente fericite (câștigarea unor turnee importante precum IESF), cât și triste (lipsa calificării în EPL Conference de multiple ori), tensionate (conflicte între jucătorii bulgari, ce ajungeau la certuri aprinse), amuzante (povești din bootcamp), you name it. A fost un carusel de emoții cu fiecare lineup în parte, cunoscând jucătorii de la crearea echipelor până la disband.

sudicsgo

COMPETITII
TMW
ULTIMELE STIRI