Werty

THUMBNAIL LEC 4 echipe Worlds Odoamne buff

LEC va trimite 4 echipe la Worlds 2022. Care sunt consecințele pentru Odoamne și Xerxe

Worlds lol logo
LEC Logo
RGE Odoamne 2021 Split 2

LEC va trimite 4 echipe la Worlds 2022. Care sunt consecințele pentru Odoamne și Xerxe


Echipe Worlds 2022

Oficialii de la Riot Games au anunțat azi, 21 iulie, numărul de locuri alocate pentru fiecare ligă pentru cel mai important turneu de Esports din lume, Worlds. La ediția din 2022, nu va putea participa nicio echipă din LCL, liga de LOL din Rusia și statele CIS. Așadar. un loc în plus îl va avea liga de League of Legends care a avut cele mai bune rezultate pe plan internațional în anii 2020 și 2021, iar aceasta este LEC, liga europeană. De menționat că ligile LCK (Coreea de Sud) și LPL (China) au avut rezultate mai bune ca LEC, doar că despre acestea se știa de mai bine de un an că vor trimite 4 echipe la Worlds.

LEC la Worlds

LEC Logo

Până în acest an, liga LEC a avut alocat 3 locuri la Worlds, cu excepția ediției din 2020, când au participat 4 echipe. Asta este o veste foarte bună pentru echipele din ligă care au rezultate mult mai bune în sezonul regulat decât în Play-offs, cea mai avantajată fiind Rogue, echipa la care joacă Andrei “Odoamne” Pascu.

Rogue în sezonul regulat

Rogue Logo 2021

În ultimele 3 sezoane regulate, echipa lui Odoamne a avut cele mai bune rezultate. În Spring 2021, au terminat pe locul 2, la egalitate cu G2 Esports, aceștia din urmă având rezultate mai bune împotriva Rogue. În sezonul regulat de Summer 2021 și Spring 2022, Rogue a terminat pe primul loc.

lec spring 2021 standings f.jpg
lec summer standings 2021.jpg
LEC Spring 2022 Clasament final 1

Formatul de Play-offs din LEC este cel mai avantajos pentru echipa care termină pe primul loc în sezonul regulat. Echipa de pe locul 1 va juca în semifinalele din Upper Bracket în Play-offs, iar dacă pierde acel Best of 5, acea echipă va juca în runda 3 din Lower Bracket, care asigură cel puțin locul 4, loc suficient pentru calificarea la Worlds 2022. Pe scurt, echipa care termină pe locul 1 în sezonul regulat se poate califica la Worlds fără să câștige vreun joc Best of 5 în Play-offs.

lec format

Clasamentul sezonului regulat de Summer Split din Week 4

La fel ca în sezonalele precedente, Rogue se află pe primul loc în sezonul actual de Summer Split, fiind cea mai în formă echipă din LEC, cu 7 victorii consecutive. De cealaltă parte, Astralis, echipa lui Xerxe și AoD se află pe locul 7. Astralis ar putea produce surpriza să intre în Play-offs, iar suplimentarea locurile de la Worlds 2022, pentru LEC, i-ar putea motiva pe elevii lui AoD să se califice la Worlds.

Clasament LEC W4 Summer 2022

Turneul Worlds 2022

Cel mai mare și important turneu de Esports din lume, Worlds 2022, va avea loc între 29 septembrie și 4 noiembrie în SUA și Mexic.

Faza Play-in va avea loc în Mexic, în capitala Mexico City. Faza grupelor și a sferturilor de finala va avea loc în faimoasa Madison Square Garden din New York, semifinalele se vor ține în Atlanta, iar marea finală în San Francisco.

Worlds 2022 locations

Sursa : LoL Esports

Redactor: edi2o9

edi2o9

COMPETITII
esportskings
ULTIMELE STIRI