Werty

THUMBNAIL Khantos Pui calificare SIGMA Cup

Khantos și Pui s-au calificat la LAN-ul SIGMA Cup de la Atena

EIQ Khantos 2022 Split 2
Sigma Cuplogo

Khantos și Pui s-au calificat la LAN-ul SIGMA Cup de la Atena


d
232

SIGMA Cup 2022

Ligiile EBL (Balcani), GLL (Grecia) și Hitpoint Masters (Cehia & Slovacia) organizează un LAN, SIGMA Cup, care va avea loc la Atena între 19 și 20 noiembrie. Premiile totale însumează 15.000 euro.

Turneul final va avea în total 4 echipe distribuite astfel:

  • 1 echipă din calificările EBL
  • 1 echipă din calificările GLL
  • 1 echipă din calificările Hitpoint Masters
  • 1 echipă din turneul de calficare interregional dintre cele 3 ligi

Parcursul românilor din calificările SIGMA Cup

EBL

EBL 2021

Formatul calificărilor EBL a fost de tip Single Elimination Bracket, unde echipa câștigătoare se califică direct la LAN-ul de la Atena, iar locul 2 și 3 vor juca în turneul de calificare interregional.

În calificările EBL au participat 6 români la 3 echipe:

  • XtremeDominators
  • Nexus KTRL
  • Cyber Wolves Esports
XtremeDominators

La XtremeDominators au jucat 3 români, Mihai „Ancu” Cristian Toader pe Top lane, Alin „Sin” Valentin Sin pe Mid lane și Alexandrescu „Lelouch” Cristian ca și AD-Carry. Aceștia au pierdut încă din prima rundă contra echipei Harmony, fiind eliminați rapid din turneul de calificare.

Nexus KTRL

Nexus KTRL a fost singura organizație românească care a participat la turneul de calificare. La ei joacă Darius “Yakkey” Eduard Bistrian ca AD-Carry și Brezeanu “Gaarfield” Corneliu Alexandru ca Support. Nexus KTRL au câștigat în runda 2 contra echipei Test 95. În sferturile de finală au pierdut contra Partizan Belgrad Esports, fiind eliminați de la turneul de calificare pentru SIGMA Cup.

Cyber Wolves Esports

La Cyber Wolves Esports a jucat Alexandru “Royal” Mihai Pricu pe Mid lane. Aceștia au reușit să ajungă până în finala turneului de calificare, pierzând însă contra Diamant Esports cu 3-0 în finală. Cyber Wolves Esports au reușit calificarea în turneul interregional de calificare pentru SIGMA Cup.

GLL

GLL logo black

Formatul calificărilor GLL a avut 3 faze.

În faza 1, 8 echipe amatoare au jucat între ele un singur meci de tip Best of 3, iar 4 câștigătoare se califică în faza 2.

În a 2-a fază, cele 4 câștigătoare din faza 1 se alătură altor 4 echipe care au terminat pe ultimele 4 locuri în sezonul de Summer din GLL. Aici cele 8 echipe au fost puse în 2 grupe de câte 4 echipe, iar în fiecare grupă s-a jucat un turneu de tip Single Elimination Bracket. Câștigătoarea fiecărei grupe se califică în faza a 3-a.

În faza a 3-a, cele 2 echipe venite din faza 2 se alătură celor mai bune 6 echipe din sezonul de Summer al GLL. Această fază se joacă în format Single Elimination Bracket, unde câștigătoarea se califică la SIGMA Cup, iar locurile 2 și 3 se caliifcă la turneul interregional de calificare.

Wild Panthers

La Wild Panthers l-am avut pe jucătorul de Top lane, Ahmed “AOS” Octavian Sultan. Aceștia au fost eliminați în faza a 2-a de calificare.

Panathinaikos AC

La Panathinaikos a jucat Mreana “Comeback” Eduard-Cosmin. Aceștia au fost eliminați tot în faza a 2-a de calificare.

Hive Athens

La Hive Athens a jucat AD-Carry-ul Ianis “Zekja” Zica. Echipa a pierdut în sferturile de finală din faza a 3-a.

We Love Gaming

Echipa We Love Gaming l-a avut în echipă pe Support-ul român Raul “Pui”. We Love Gaming sunt campionii GLL din Summer. Aceștia au trecut cu ușurință în sferturi de Gamespace MCE. În semifinale i-au eliminat pe campionii Crusaders Crown, Team Phantasma. În finală i-au înfruntat pe Pentagon Maze, câștigând cu 3-2, reușind astfel să se califice direct la SIGMA Cup. Pui devine primul român calificat la LAN-ul de la Atena.

Hitpoint Masters

Hitpoint Masters 2021

Turneul de calificare Hitpoint Masters a avut 2 faze, faza grupelor și faza Playoffs, care a avut formatul Single Elimination Bracket.

Ambii români care au jucat în acest turneu de calificare au început din Playoffs.

Sinners Esports

La Sinners Esports a jucat Jungler-ul român George “Speedy” Daniel Savu. Aceștia au trecut în sferturi de echipa GLORE. În semifinale au pierdut contra eSuba. În meciul pentru locul 3, aceștia s-au duelat contra Entropiq, pierzând cu 3-1, fiind astfel eliminați din turneul de calificare.

Entropiq

La Entropiq a jucat Cosmin “Khantos” Florin Leontin Dănilă ca AD-Carry. Entropiq au trecut în sferturi de Cryptova. În semifinale au pierdut contra Dynamo Eclot. În meciul pentru locul 3, Khantos s-a întâlnit cu Speedy, iar în final AD-Carry-ul român a ieșit triumfător. Entropiq se califică astfel în turneul interregional de calificare pentru SIGMA Cup.

Turneul Interregional de calificare pentru SIGMA Cup

Cele 6 echipe calificate au fost puse în 2 grupe de câte 3 echipe. Primele 2 echipe se califică mai departe în faza eliminatorie, unde câștigătoarea se califică la LAN-ul de la Atena.

În grupe, Cyber Wolves Esports, echipa Mid laner-ului român Royal, a pierdut toate cele 4 meciuri jucate, fiind eliminați în grupe. De cealaltă parte, Khantos și Entropiq și-au câștigat grupa și se califică în faza eliminatorie.

Turneu interregional SIGMA CUP calificare

În Playoffs, Entropiq au trecut cu ușurință de Pentagon Maze din GLL, triumfând cu 3-0. În finală, Khantos i-a avut de înfruntat pe rivalii săi din Hitpoint Masters, eSuba. Entropiq nu a avut probleme mari, câștigând meciul cu 3-1. Khantos devine al 2-lea român calificat la LAN-ul de la Atena.

Entropiq Khantos calificare SIGMA Cup

Redactor: edi2o9

edi2o9

COMPETITII
esportskings
ULTIMELE STIRI