Werty

123412

Inceputul sezonului de ERL: situatia romanilor din toate ligile regionale din Europa

AccreditedERLs LFL LVP NLC PL
NonAccreditedERLs EBL HM ES GLL

Inceputul sezonului de ERL: situatia romanilor din toate ligile regionale din Europa


Spring Split 2022 in toate ligile din ERL

In acest sezon de Spring Split, la nivel de ERL sunt o sumedenie de romani care activeaza la echipe din ligi precum LFL (Franta), LVP Superliga (Spania), EBL (Balcani), Prime League ( Germania – Austria – Elvetia – Lichtenstein), Elite Series (Benelux), Hitpoint Masters (Cehia si Slovacia) si GLL (Grecia).

EBL

EBL 2021

In liga EBL avem 7 jucatori romani :

Romani EBL Spring 2022

Nexus KTRL este singura organizatie romaneasca care activeaza intr-o liga din ERL, si anume EBL. Acesta este al 5-lea sezon de EBL al echipei romanesti. In trecut, cea mai buna clasare a fost locul 6 in sezonul precedent de Summer Split din EBL, nereusind niciodata sa se califice in Play-offs sau la European Masters.

NexusKTRLEBL2022

Mai multe detalii despre jucatorii celor de la Nexus KTRL puteti citi aici.

Soveja este un mix de 5 jucatori care a reusit sa se califice din Open Qualifier in liga EBL.

  • Mohamad ‘Acrozo’ El-Lakkis este un Jungler roman care a jucat in diferite mix-uri cu echipe romanesti, nereusind sa aibe un succes foarte mare. Aceasta este prima sa participare intr-o liga din ERL. Pe plan national, acesta a reusit sa termine pe locul 2 in sezonul 3 de Digital Crusade, alaturi de coechipierul sau Lelouch.
  • Alexandrescu ‘Lelouch’ Cristian este AD-Carry-ul echipei Soveja. Acesta a mai jucat la Z10 in sezonul 7 de EBL, terminand pe locul 5 in Spring Split in sezonul regulat.
Digital2ng 268x300 1

In acest sezon de Spring Split, Digital Crusade este principalul partener de streaming al celor de la Fortuna Esports (Serbia – detinatorii drepturilor pentru streaming) in transmiterea ligii EBL pe Twitch si You Tube.

LFL

LFL Logo 2020

LFL este cea mai importanta si populara liga din ERL. In sezonul 2021, audienta din LFL a rivalizat cu ligi precum LEC sau LCS.

In acest Spring Split, in LFL se afla 2 romani :

Ronaldo ‘Ronaldo’ Betea este Mid-ul celor de la Gamers Origin. Sezonul trecut a jucat tot la aceeasi echipa in LFL, terminand pe locul 7 in sezonul regulat de Summer Split. In trecut a mai jucat la Vodafone Giants in LVP Superliga in Spring Split 2021. Apogeul carierei sale a fost in sezonul 2020, la echipa Misfits Premier. Cu aceasta echipa s-a calificat in European Masters, unde a terminat pe locurile 5-8. In Summer Split a terminat pe locul 2 in sezonul regulat, si pe locul 3 in Play-offs. In finalul anului 2020 a jucat tot cu Misfits Premier in turneul final al anului din liga franceza, LFL 2020 Finals, turneu pe care l-a castigat.

GO Ronaldo 2022 Split 1

Andrei ‘Realistik’ Ruse este antrenorul principal al echipei Vitality Bee, academia echipei Vitality din LEC. Sezonul trecut de Spring Split a fost antrenorul echipei Mousesports din Prime League, unde a fost vice-campion. Cu aceasta clasare s-a calificat in European Masters, competitie unde a terminat pe locurile 3-4, pierzand in semifinale impotriva echipei romanului Orome, BTXL. In sezonul precedent de Summer Split, a fost antrenorul secund al echipei Team Vitality in LEC, echipa pe care a ajutat-o sa se califice in Play-offs. Cu Vitality a terminat sezonul pe locul 6, pierzand intr-un Best of 5 foarte strans impotriva celor de la Fnatic cu 3-2.

Vitality Bee LFL Spring Split Realistik

Melik ‘Kaylem’ Erdogan este jucator in liga a 2-a din LFL, la echipa BK Rog Esports. Acesta joaca pe pozitia Top lane. In sezonul precedent a jucat la Z10 in EBL, alaturi de Khantos, conationalul sau. Cu Z10 a reusit sa termine pe locul 2 in sezonul regulat de Spring Split, si tot pe locul 2 in Play-offs. In Summer Split a jucat la echipa Resolve in NLC, terminand pe locul 5 in liga, nereusind sa se califice in Play-offs. Mai multe informatii despre parcursul lui Kaylem din calificarile pentru sezonul 2022 de NLC puteti vedea aici.

Kaylem

LVP Superliga

LVP SuperLiga logo

LVP Superliga este a 2-a cea mai importanta liga din ERL in acest sezon, avand echipe precum Barca eSports, KOI (echipa lui Ibai) sau Team Heretics, unde se afla whiteinn, jucatorul roman de Support.

Alexandru ‘whiteinn’ Kolozsvari este Support-ul echipei Team Heretics. In sezonul precedent a jucat la Cream Real Betis in LVP Superliga. Cu aceasta echipe a reusit sa castige locul 3 in sezonul regulat de Spring Split, terminand pe locul 2 in Play-offs. In European Masters din Spring a terminat pe locurile 14-16, nereusind sa se califice din grupa. In Summer Split a terminat pe locul 4 in sezonul regulat si pe 5-6 in Play-offs.

THR whiteinn 2022 Split 1

Prime League

Strauss Prime Leaguelogo square

In Prime League avem un singur roman, pe antrenorul principal al echipei Mouz, Emanuel ‘Emi’ Ursache.

In sezonul trecut, Emi a fost antrenorul principal al echipei Z10 in EBL in Spring Split 2021, avandu-i in echipa pe conationalii sai, Kaylem si Khantos. Cu Z10 a terminat pe locul 2, atat in sezonul regulat cat si in Play-offs, nereusind calificarea in grupele principale din European Masters. In Summer Split a antrenat echipa K1CK, din Ultraliga (Polonia). Cu K1CK a terminat pe locul 4 in sezonul regulat, si pe locul 5 in Play-offs.

Mouz PrimeLeague Emi 2022

In divizia 2 din Prime League avem 2 romani :

Radu ‘SplitDis’ Stefan Dorobantu este antrenorul principal al echipei Cowana Gaming. Tot la aceasta echipa a antrenat sezonul precedent, reusind sa termine pe locul 3 in liga a 2-a din Prime League Winter 2021.

Alexandru ‘mihaibaros’ Mihai Zamfirache este AD Carry la echipa Sprout. Ei au sanse mari la promovarea in prima divizie din Prime League. In sezonul 2021 de Summer Split a jucat la echipa Z10 din EBL, unde a fost campionul ligii, terminand pe locul 1 in sezonul regulat si castigand in Play-offs. In European Masters a terminat pe locurile 14-16, nereusind sa treaca de faza grupelor.

Z10 Mihai 2021 Split 2

Hitpoint Masters

Hitpoint Masters 2021

In liga Hitpoint Masters vor juca 2 romani :

Cosmin ‘Khantos’ Florin Leontin Danila este AD-Carry pentru echipa Entropiq. Acestia sunt favoriti pentru locul 1 in Spring Split. Sezonul trecut a jucat la Z10 in Spring Split, unde a fost vicecampion in EBL, alaturi de Kaylem si Emi, nereusind calificarea in European Masters. In finalul sezonului 2021, a jucat la echipa Absolved, in calificarile pentru NLC 2022.

Khantos 1

George ‘Speedy’ Daniel Savu joaca pozitia de Jungle pentru Sinners Esports. In sezonul precedent, a jucat doar in Spring Split, pentru echipa Cyberground Gaming in PG Nationals (Italia), terminand pe locul 3 in sezonul regulat si pe locul 5 in Play-offs.

BCN SpeeDy 2020 Split 2

GLL

GLL logo black

In liga GLL din Grecia il avem pe Zica ‘zekja’ Ianis, jucatorul AD-Carry al celor de la Hive Athens EC. Acesta si-a ajutat echipa sa se califice in GLL Spring Split 2022 in turneul GLL 2022 Spring Promotion. In sezonul 2021 a mai jucat la Crevna zvezda Esports in EBL, unde i-a avut coechipieri pe conationalii sai, Vrow si Vioreleeee, si antrenor pe ‘Pinguin’. Cu Crevna zvezda Esports a terminat pe locul 7 in sezonul regulat de EBL Spring Split.

CZV Zekja 2021 Split 1

Elite Series

Elite Series logo

In Elite Series avem echipa Team 7AM, unde joaca 3 romani :

7AM Esports Benelux 2022

Echipa Team 7AM a reusit sa se califice Elite Series trecand printr-un turneu de calificare.

Andrei-Ionel ‘OmulFinn’ Lăbonț-Pop este Jungler-ul echipei. El a jucat in sezonul 2021 de Spring Split in EBL la echipa CR4ZY. Cu acestia a reusit sa termine pe locul 3 in sezonul regulat si tot pe locul 3 in Play-offs, pierzand impotriva celor de la Z10, care ii aveau in componenta pe Kaylem si Khantos.

C4 OmulFinn 2021 Split 1

Candea ‘Ecstassy’ Marian Andrei (AD-Carry) si Brezeanu ‘Gaarfield’ Corneliu Alexandru (Support) sunt parteneri pe Bot lane de mai multe sezoane. Cei doi romani au jucat in mai multe echipe, care nu au reusit calificarea intr-o liga ERL in sezonul precedent. In 2020 au jucat impreuna la echipa Acumen in sezonul 2 de Romanian Esport League, terminand pe locurile 3-4 in Play-offs.

Team 7AM Benelux 3 romani

Toate meciurile pot fi urmarite pe canalele fiecarei ligi ERL de YouTube si Twitch. Digital Crusade transmite exclusiv in limba romana liga EBL in fiecare seara de luni si joi pe canalele de Twitch si You Tube.

Sursa : lol fandom, lolesports, Twitter @Team7AM

Redactor: edi2o9

edi2o9

COMPETITII
esportskings
ULTIMELE STIRI