Werty

Thumbnail Articol Valorant LOCK IN Fnatic 2023

Fnatic câștigă Valorant Lock-in după un comeback senzațional în finală

Echipa europeană Fnatic câștigă primul mare turneu de Valorant al acestului an. Valorant Lock-in a avut loc în São Paulo, Brazilia.

Format turneu

La finalul anului 2022, Riot Games au anunțat toate echipele care vor juca în ligile francizate de Valorant. Fiecare ligă francizată are 10 echipe. Sunt 3 mari ligi francizate, și anume

 • EMEA – Europa, CIS, Turcia, Orientul Mijlociu și Africa de Nord
 • Americas – America de Nord, America Latină și Brazilia
 • Pacific – Japonia, Coreea de Sud, India și Asia de Sud-Est.

Toate echipele din ligile francizate de Valorant au fost invitate la turneul Valorant Lock-in din Brazilia. Adițional, au fost invitate 2 echipe din China, pentru ca numărul echipelor de la turneu să fie 32.

Formatul competiției a fost de tip Single Elimination Bracket. Cele 32 de echipe au început parcursul din Runda 32. Meciurile până în semifinale au fost de tip Best of 3. Semifinalele și Finala a fost de tip Best of 5.

Cum a decurs turneul

Iată cum a decurs Bracket-ul pe partea primei finaliste și favoriții publicului – echipa braziliană LOUD 🇧🇷:

UpperBracket Lock In Brazil 2023

Iată cum a decurs Bracket-ul pe partea echipei europene Fnatic 🇪🇺:

Lower Bracket Lock in Brazil 2023

Atât LOUD cât și Fnatic au avut un parcurs greu până să ajungă în finală. LOUD i-au înfruntat pe Karmine Corp 🇫🇷, NRG 🇺🇸 – care au avut 3/5 jucători din fosta echipă a celor de la Optic Gaming din 2022 și DRX 🇰🇷.

Fnatic a avut din start un super-duel contra Sentinels 🇺🇸, iar pe urmă i-au înfruntat pe Furia Esports 🇧🇷, care au avut publicul de partea lor. În sferturi Fnatic i-au întâlnit pe 100 Thieves 🇺🇸, ultima echipă americană rămasă în competiție și printre favoriții turneului, iar în semifinale i-au înfruntat pe NaVi 🇪🇺, care erau cealaltă super-echipă europeană favorită la câștigarea turneului.

Finala

Compoziție echipe

LOUD 🇧🇷

 • Erick ”aspas” Santos 🇧🇷
 • Felipe ”Less” Basso 🇧🇷
 • Matias ”saadhak” Delipetro 🇦🇷
 • Cauan ”cauanzin” Pereira 🇧🇷
 • Arthur ”tuyz” Vieira 🇧🇷

Fnatic

 • Jake ”Boaster” Howlett 🇬🇧
 • Nikita ”Derke” Sirmitev 🇫🇮
 • Emir ”Alfajer” Ali Beder 🇹🇷
 • Leo ”Leo” Jannesson 🇸🇪
 • Timofey ”Chronicle” Khromov 🇷🇺

    Finala dintre Fnatic și LOUD a fost uimitoare. LOUD jucau acasă la ei, cu publicul de partea lor, și cu toate acestea, Fnatic au reușit să câștige primele 2 hărți, având devreme un avantaj de 2-0. LOUD reușesc să câștige harta a 3-a și a 4-a, restabilind egalitatea la scor.

    Ultima hartă a avut un final demențial. Cele 2 echipe au jucat pe Icebox, iar LOUD au început ca și atacatori. Brazilienii au reușit să aibă 9-3 la pauză, iar Fnatic păreau sortiți eșescului. După pauza de la jumătatea hărții, LOUD câștigă runda pistoalelor și runda următoare, având un avantaj de 11-3, care părea de neclintit la cum jucau aceștia.

    În acel moment, cei de la Fnatic cer Time-out, iar după, aceștia câștigă rundă după rundă, reușind să egaleze scorul la 11-11. În runda cu numărul 23, Alfajer rămâne 1 vs 2 contra LOUD și reușește Clutch-ul, Fnatic având pentru prima dată șansa să câștige un turneu LAN. Însă LOUD egalează, și trimit meciul în Overtime. Acolo, Fnatic nu au milă de LOUD, și câștigă categoric ambele runde, adjudecându-și astfel primul trofeul important pentru echipa de Valorant.

    Fnatic lifting trophy Valorant LOCKIN 2023
    Fnatic ridicând trofeul Valorant Lock-in în São Paulo, Brazilia


    Următorul turneu internațional de Valorant va fi Masters Tokyo, în Japonia 🇯🇵, care va avea loc în luna iunie din acest an.

    edi2o9

    COMPETITII
    TMW
    ULTIMELE STIRI