Werty

Fnatic anunță despărțirea de academia lor

Fnatic anunță despărțirea de academia lor

Pe data de 19 iulie 2021, organizația Fnatic ?? și-a anunțat începerea proiectului Fnatic Rising ??, o academie fondată pe baza aplicaților făcute de jucătorii de pretutindeni care puteau primi o șansă de vis pentru a își ridica numele și poate chiar începe o carieră frumoasă. Când vine vorba de privirile românilor asupra acestui proiect, au fost în mare parte unele bune, având în vedere că am avut mereu câte un român prezent aici, încă de la începuturi până la închiderea echipei. Inițial, proiectul a pornit odată cu anunțarea primului sezon din WePlay Academy League, care a fost și motivul în mare parte pentru facerea acestui pas. În anul 2021, Iulian “regali” Harjau a fost jucătorul român ce a evolut sub numele Fnatic ??, primind chiar și o scurtă șansă de a evolua alături de echipa main, totuși nereușind să ajungă chiar la rezultatele dorite, ulterior întorcându-se pentru scurt timp la academie, până când a fost preluat de cei de la Copenhagen Flames ??, astfel legăturile sale cu Fnatic ?? încheindu-se. După plecarea lui RegaliFnatic ?? au intrat într-o mică reconstrucție la nivelul academiei, noul line-up continandu-l și pe al doilea român din această organizație, Sebastian “volt” Malos, care a evoluat alături de Fnatic Rising până la sfârșitul proiectului, reușind să și câștige WePlay Academy League Season 5. Anunțul celor de la Fnatic a venit printr-o postare pe contul lor de Twitter, acolo unde era atașat și un comunicat din partea organizației.

Motivul spus de către cei de la Fnatic ?? pentru despărțirea de acest line-up a fost că anumiți jucători și-ar fi găsit deja echipe de tier 2 la care să activeze, făcând practic o trecere de la academie la Main Roster, iar restul contractelor urmând să expire, nedorind să le reînnoiască din motive necunoscute. Fnatic ?? au mai specificat și faptul că ei și-ar dori să revină cu o nouă academie cât de curând, care să țintească precum și precedenta, succesul și developarea unor jucători care să poată construi viitorul scenei de CSGO.

Performanțele celor de la Fnatic Rising

Fnatic Rising ?? au fost des comparați cu restul academiilor din lume, această parte a scenei competitive fiind într-o constanța creștere încă de când WePlay Academy League a sosit, dar mai mereu, erau priviți precum o academie de mijlocul clasamentului, nefiind nici cei mai buni, dar nici slabi, rezultatele lor fiind pe măsură, nu prea multe câștiguri în turnee, dar victorii în anumite meciuri importante. Numele de Fnatic ?? a constituit un avantaj încă de la bun început, echipa practic primind mai multe invitații în diferite turnee internaționale sau locale și reușind să se mențină pentru o perioada bună în Esea Advanced, până când au urcat în ESL Challenger League, de unde nu au retrogradat, dar nici nu au reușit să ajungă mai departe, fiind din nou într-un moment de stagnare.

image 6

Astfel, după acest anunț 4 jucători vor rămâne in căutarea unei noi case pentru anul 2023, lista jucătorilor fiind următoarea:

  • Matias “Banjo” Kivistö ??
  • Mikkel “Maze” Sparvath ??
  • Sebastian “volt” Malos ??
  • Adam “WolfY” Andersson ??

sudicsgo

COMPETITII
esportskings
ULTIMELE STIRI