Werty

Thumbnail Articol EG Win VCT Champions 2023

Evil Geniuses câștigă Valorant Champions

Evil Geniuses 🇺🇸 a câștigat cel mai important turneul al anului – Valorant Champions. Pe lângă titlul de campioni, aceștia au primit un premiu financiar în valoare de 1 milionde de dolari. Acest turneu a produs o premieră și pentru Esports, Christine ”potter” Chi 🇺🇸, antrenoarea principală a echipei Evil Geniuses 🇺🇸, devine prima femeie care câștigă un turneu internațional prestigios într-un Esport.

Evil Geniuses 🇺🇸 au avut un an 2023 demn de poveste. Aceștia au fost eliminați rapid din turneul din Brazilia, Valorant Lock-In. În liga americană de Valorant, aceștia au reușit o calificare miraculoasă în Playoffs, de unde s-au calificat la Masters Tokyo și au ajuns până în finală.

La Valorant Champions, Evil Geniuses 🇺🇸 au avut un parcurs aproape impecabil. Aceștia și-au câștigat cu ușurință grupa, iar în Playoffs au pierdut un singur meci – finala din Upper Bracket contra Paper Rex 🇸🇬. Aceștia au reușit să ajungă în marea finală, unde și-au luat revanșa împotriva echipei din Singapore.

Iată cum au decurs meciurile din Playoffs:

Rezultate Valorant Champions 2023

Ce urmează în Valorant

Oficial, sezonul principal de Valorant s-a încheiat pentru anul 2023.

În cele 3 ligi – EMEA, America și Pacific, se fac calificări pentru a se stabili ce echipe vor fi partenere în ligile din regiunea din care fac parte. Ligile principale din Valorant funcționează pe baza unui parteneriat, astfel că echipele care și-au cumpărat locul în aceste ligi au la dispoziție 4 ani să demontreze celor de la Riot Games că merită să fie menținuți în campionatul lor regional. În fiecare an se vor ține calificări pentru echipe adiționale, care nu și-au cumpărat un loc într-una din cele 3 ligi. Aceste echipe trec prin mai multe runde de calificare, iar dacă reușesc calificarea, vor juca în liga respectivă pentru o perioadă de până la 2 ani.

Echipe mari precum G2 Esports, Ascent sau Optic Gaming nu au reșit să își cumpere un loc într-o ligă principală de Valorant.

edi2o9

COMPETITII
esportskings
ULTIMELE STIRI