Werty

ESL Pro League: Faza grupelor se încheie cu doi jucători români calificați în Playoffs

ESL Pro League: Faza grupelor se încheie cu doi jucători români calificați în Playoffs

În ultimele zile, prima fază a ESL Pro League Season 19 s-a apropiat de final, iar meciurile jucate au adus concluzii pe care lumea să se bazeze inainte de Playoffs. Știm deja faptul că echipele jucatorilor români care au participat au reușit să se mențină destul de bine până în zilele finale, dar lucrurile s-au mai schimbat puțin pe final.

GamerLegion 🇩🇪 a fost singura echipă care a adus steagul României în această grupă , iar aceștia au făcut-o cu stil. Echipa lui Volt a reusit să câștige primul meci din drumul lor, fiind ulterior trimiși în Lower Bracket de locul 3 mondial, Mouz 🇩🇪. Chiar și cu presiunea eliminării pe umerii lor, GamerLegion 🇩🇪 au reușit să treacă de Forze 🇷🇺 în primul meci din Lower, ulterior întâlnindu-i pe ENCE 🇵🇱 într-un meci decisiv pentru calificare. Acest duel a fost o rejucare, deoarece prima victorie din concurs a lui Volt a fost obținută chiar în fața polonezilor. Rejucarea acestui meci nu a adus vreun rezultat foarte diferit, cei de la GamerLegion 🇩🇪 reușind să se impună confortabil cu scorul de 2-0, obținând astfel locul de calificare în Playoffs. Iată cum a arătat meciul:

GamerLegion 🇩🇪

 • Sebastian ‘volt’ Maloș 🇷🇴-🇬🇧
 • Isak ‘isak’ Fahlén 🇸🇪
 • Janusz ‘Snax’ Pogorzelski 🇵🇱
 • Henrich ‘sl3nd’ Hevesi 🇭🇺
 • Andreas ‘aNdu’ Maasing 🇪🇪
EchipeStagiuHărțiScoruriCâștigători
GamerLegion 🇩🇪 vs Ence 🇵🇱
GamerLegion 🇩🇪 vs Ence 🇵🇱
Lower Bracket
Final
Nuke
Overpass
135
1310
GamerLegion 🇩🇪
GamerLegion 🇩🇪

Faptul că GamerLegion 🇩🇪 a ocupat locul 3 în grupa C înseamnă că aceștia vor fi nevoiți să joace încă din prima rundă de Playoffs. Bracket-ul pe care aceștia l-au prins nu este unul chiar atât de complicat, având deja confirmate următoarele două potențiale adversare.

image 25

Ce de fiecare dată, grupa D ne-a oferit puțin mai multă acțiune, având două echipe cu reprezentanți români care se aflau în două situații diametral opuse. Cei de la PERA 🇪🇺 au fost Underdogs in această grupă, dar, din păcate, povestea lor nu a fost cea mai fericită. Ultimul update pe care l-am avut de la echipa lui Ciocardau a fost victoria în fața celor de la Ninjas in Pyjamas 🇸🇪 care ne oferea mai multă speranță înaintea duelului cu BIG 🇩🇪. Cei de la PERA 🇪🇺 au plecat foarte bine în acest Bo3, câștigând prima hartă , dar nu a fost de ajuns, deoarece adversarii s-au redresat și au reușit să câștige duelul în cele din urmă. Iată cum a arătat meciul:

PERA 🇪🇺

 • Áron ‘Aaron’ Homoki 🇭🇺
 • Daniel-Cătălin ‘Ciocardau’ Purice 🇷🇴
 • Danil ‘Porya’ Poryadin 🇷🇺
 • Bebu ‘Bibu’ Aadil 🇮🇶
 • Brajan ‘DGL’ Lemecha 🇵🇱
EchipeStagiuHărțiScoruriCâștigători
PERA 🇪🇺 vs BIG 🇩🇪
PERA 🇪🇺 vs BIG 🇩🇪
PERA 🇪🇺 vs BIG 🇩🇪
Lower Bracket
Semifinals
Anubis
Vertigo
Ancient
134
113
1013
PERA 🇪🇺
BIG 🇩🇪
BIG 🇩🇪

Această înfrângere i-a trimis pe Ciocardau și colegii săi la limita eliminării, în Last Chance Bracket. Primul din cele două meciuri necesare pentru PERA 🇪🇺 urma să fie împotriva FlyQuest 🇦🇺. Pe hârtie, părea un meci destul de simplu de rezolvat pentru echipa românului nostru, luând în calcul forma în care se aflau. După ce fiecare formație a câștigat pick-ul adversarei, totul urma să fie decis pe Ancient. Decider-ul a fost, totuși, câștigat de către FlyQuest 🇦🇺, astfel marcând eliminarea din concurs a celor de la PERA 🇪🇺.

EchipeStagiuHărțiScoruriCâștigători
PERA 🇪🇺 vs FlyQuest 🇦🇺
PERA 🇪🇺 vs FlyQuest 🇦🇺
PERA 🇪🇺 vs FlyQuest 🇦🇺
6th-7th place deciderAnubis
Mirage
Ancient
1113
135
813
FlyQuest 🇦🇺
PERA 🇪🇺
FlyQuest 🇦🇺

La o zi de la eliminarea celor de la PERA, iM și colegii săi au revenit și ei în acțiune pentru scurt timp, disputând duelul care urma sa închidă faza grupelor, cel împotriva Complexity 🇺🇸. Acest meci s-a desfășurat pentru a determina locul 1 în grupa D, echipa câștigătoare beneficiind de un loc în sferturile de finala. Chiar dacă cei de la NAVI 🇺🇦 au reușit să câștige prima hartă, lucrurile nu au mai mers in direcția lor din acel moment, iar spre mirarea lumii, cei de la Complexity 🇺🇸 au învins și au obținut locul 1 în grupa D.

Natus Vincere 🇺🇦

 • Ivan ‘iM’ Mihai 🇷🇴
 • Ihor ‘w0nderful’ Zhdanov 🇺🇦
 • Valeriy ‘b1t’ Vakhovskiy 🇺🇦
 • Justinas ‘jL’ Lekavicius 🇱🇹
 • Aleksi ‘Aleksib’ Virolainen 🇫🇮
EchipeStagiuHărțiScoruriCâștigători
Natus Vincere 🇺🇦 vs Complexity 🇺🇸
Natus Vincere 🇺🇦 vs Complexity 🇺🇸
Natus Vincere 🇺🇦 vs Complexity 🇺🇸
Upper Bracket
Semifinals
Anubis
Nuke
Ancient
138
913
813
Natus Vincere 🇺🇦
Complexity 🇺🇸
Complexity 🇺🇸

Mai avem de așteptat doar câteva ore până la primul meci al unui jucător român din Playoffs. Volt si GamerLegion 🇩🇪 vor debuta astăzi, 7 mai, de la ora 20:30 împotriva celor de la Virtus Pro 🇷🇺. În cazul în care reușesc să învingă echipa rusească aceștia ar trebui să aibă un parcurs destul de lin până în runda a 3-a de Playoffs sau chiar până în semifinale.

image 27

În schimb, pentru NAVI 🇺🇦 lucrurile nu sunt la fel de colorate. După ce au cedat locul 1 în grupa D celor de la Complexity 🇺🇸, Bracket-ul s-a schimbat total pentru echipa lui iM, deoarece aceștia îi au pe parcursul lor pe învingătorii dintre FaZe 🇪🇺 și Monte 🇺🇦, ulterior pe cei de la Vitality 🇫🇷.

image 29

NAVI 🇺🇦 se află pe cea mai grea parte a Bracket-ului, dar până la urmă sunt campioni mondiali, așadar această provocare va fi una foarte interesantă pentru echipa lui iM. Momentan NAVI 🇺🇦 așteaptă prima adversară, iar aceștia se vor întoarce pe server mâine, 8 mai, de la ora 20:30 împotriva celor de la FaZe 🇪🇺/Monte 🇺🇦.

sudicsgo

COMPETITII
esportskings
ULTIMELE STIRI