Werty

ESL Pro League day 2: PERA obțin o victorie surprinzătoare în ESL Pro League Season 19. iM este primul jucător român care ajunge în Playoffs

ESL Pro League day 2: PERA obțin o victorie surprinzătoare în ESL Pro League Season 19. iM este primul jucător român care ajunge în Playoffs

Grupele C și D din ESL Pro League au ajuns deja la a doua zi de desfășurare, iar întâmplările din această zi au fost, majoritar, foarte importante pentru jucătorii români. În prima zi i-am văzut pe iM și Volt reușind să câștige meciul de debut alături de colegii lor, în timp ce Ciocardau a avut un start puțin mai complicat, fiind învins în primul său meci din Malta. Totuși, ziua a doua a venit cu întorsături totale de situație, iar jucătorii români sunt din ce in ce mai aproape de finalul grupelor.

Trebuie să vorbim întâi despre grupa C, chiar dacă aici luptă doar cei de la GamerLegion 🇩🇪, ei au avut probabil și cel mai greu meci din etapa a doua. Echipa lui Volt a fost nevoită să se lupte cu cei de la Mouz 🇩🇪 (locul 3 mondial), iar acest duel nu a fost unul deloc ușor pentru echipa din Germania. Începutul meciului a fost unul dezastros pentru Volt și colegii săi, aceștia câștigând o singură rundă pe prima hartă. Totuși, pe pick-ul adversarilor și-au mai revenit puțin, reușind să ducă meciul până în Overtime, dar, din păcate, nu a fost de ajuns, iar Mouz 🇩🇪 s-au impus și pe a doua harta, câștigând duelul și trimițându-i pe cei de la GamerLegion 🇩🇪 in Lower Bracket. Iată cum a arătat meciul:

GamerLegion 🇩🇪

 • Sebastian ‘volt’ Maloș 🇷🇴-🇬🇧
 • Isak ‘isak’ Fahlén 🇸🇪
 • Janusz ‘Snax’ Pogorzelski 🇵🇱
 • Henrich ‘sl3nd’ Hevesi 🇭🇺
 • Andreas ‘aNdu’ Maasing 🇪🇪
EchipeStagiuHărțiScoruriCâștigători
GamerLegion 🇩🇪 vs Mouz 🇩🇪
GamerLegion 🇩🇪 vs Mouz 🇩🇪
Upper Bracket
Semifinals
Nuke
Mirage
113
1216
Mouz 🇩🇪
Mouz 🇩🇪

Cu toate acestea, GamerLegion 🇩🇪 au avut șansa o zi mai târziu să își revină, aceștia având de jucat un meci cu FORZE 🇷🇺 pentru a ajunge în finala Lower Bracket care oferă un loc în Playoffs. Meciul s-a desfășurat în încheierea zilei de ieri, 2 mai, iar meciul a fost unul foarte strâns. Totuși, sub presiune, GamerLegion 🇩🇪 au reușit să se impună pe Decider și i-au învins pe ruși cu scorul de 2-1.

EchipeStagiuHărțiScoruriCâștigători
GamerLegion 🇩🇪 vs FORZE 🇷🇺
GamerLegion 🇩🇪 vs FORZE 🇷🇺
GamerLegion 🇩🇪 vs FORZE 🇷🇺
Lower Bracket
Semifinals
Nuke
Ancient
Mirage
133
713
138
GamerLegion 🇩🇪

GamerLegion 🇩🇪

Chiar dacă sunt în Lower BracketGamerLegion 🇩🇪 se află într-o poziție destul de bună în acest moment. Echipa lui Volt va avea parte de o rejucare a meciului din debut, mai exact cel versus ENCE 🇵🇱, iar cu o victorie în acest meci vor ajunge în Playoffs. Știm deja faptul că GamerLegion 🇩🇪 s-au impus fără prea mult chin în primul meci, așadar trebuie doar să repete performanță de acum 2 zile. Meciul va fi live astăzi, 3 mai, de la ora 17:30.

image 18

Adversarul nu este singurul factor care îi pune pe GamerLegion 🇩🇪 într-o poziție foarte bună, deoarece în cazul în care vor fi învinși, Volt și colegii săi vor cădea în Last Chance Bracket, mai exact în semifinalele acestei faze. Ce înseamnă asta? Înseamnă că echipa din Germania va trebui să mai joace încă două meciuri cu câteva dintre echipele care au fost învinse pe parcurs pentru a obține ultimul loc al grupei C către Playoffs. Acest lucru nu este chiar ideal, așa că ar fi bine că GamerLegion 🇩🇪 să treacă de ENCE 🇵🇱, dar este o șansă în plus care le asigură liniștea jucătorilor.

image 19

În grupa D am avut parte de cel puțin la fel de multă acțiune, doar că din partea a două echipe. Primi care s-au arătat au fost cei de la NAVI 🇩🇪 care sunt destul de confortabili, având în vedere că ocupă locul 2 mondial la ora actuală. Aceștia aveau o misiune destul de ușoară în față, mai exact să îi învingă pe cei de la BIG 🇩🇪 pentru a își asigura prezența in Playoffs. Evident, echipa lui iM a făcut acest lucru fără prea multe emoții, reușind să treacă de nemți cu scorul de 2-1, dominând ultimele două hărți. Iată cum a arătat duelul:

Natus Vincere 🇺🇦

 • Ivan ‘iM’ Mihai 🇷🇴
 • Ihor ‘w0nderful’ Zhdanov 🇺🇦
 • Valeriy ‘b1t’ Vakhovskiy 🇺🇦
 • Justinas ‘jL’ Lekavicius 🇱🇹
 • Aleksi ‘Aleksib’ Virolainen 🇫🇮
EchipeStagiuHărțiScoruriCâștigători
Natus Vincere 🇩🇪 vs BIG 🇩🇪
Natus Vincere 🇺🇦 vs BIG 🇩🇪
Natus Vincere 🇺🇦 vs BIG 🇩🇪
Upper Bracket
Semifinals
Anubis
Nuke
Ancient
913
133
137
BIG 🇩🇪
Natus Vincere 🇺🇦
Natus Vincere 🇺🇦

Acum, pentru NAVI 🇩🇪 urmează și ultimul meci din Group Stage care va fi unul pentru seeding. Echipa lui iM se va duela cu Complexity 🇺🇸, formația care a învins-o pe PERA 🇪🇺 în debut, iar echipa câștigătoare va obține un loc în sferturile de finală, în timp ce pierzătoarea va ajunge în Playoffs Round 2, cu o etapă mai în spate decât locul 1 în grupă. Pentru NAVI 🇩🇪 nu ar trebui să fie un meci chiar atât de greu, dar echipa din NA poate fi imprevizibilă și tinde să producă surprize. Acest duel va fi live de abia duminică, 5 mai, de la ora 20:30.

image 21

Ultimii, dar nu cei din urmă sunt PERA 🇪🇺, echipa care a obținut cel mai surprinzător rezultat, comparativ cu celelalte echipe prezentate în acest articol. Echipa lui Ciocardau a căzut în Lower Bracket încă din prima zi, fiind astfel puși sub o oarecare presiune, mai ales după ce și-au aflat adversarul, Ninjas in Pyjamas 🇪🇺. Părea a fi un meci foarte complicat și nu multă lume le dădea șanse reale celor de la PERA🇪🇺 pentru a câștiga acest meci. Totuși, Ciocardau și colegii săi le-au dat tuturor peste nas, reușind după 3 hărți să se impună în fața organizației legendare și rămânând în picioare în Lower Bracket. Meciul a arătat astfel:

PERA 🇪🇺

 • Áron ‘Aaron’ Homoki 🇭🇺
 • Daniel-Cătălin ‘Ciocardau’ Purice 🇷🇴
 • Danil ‘Porya’ Poryadin 🇷🇺
 • Bebu ‘Bibu’ Aadil 🇮🇶
 • Brajan ‘DGL’ Lemecha 🇵🇱
EchipeStagiuHărțiScoruriCâștigători
PERA 🇪🇺 vs Ninjas in Pyjamas 🇪🇺
PERA 🇪🇺 vs Ninjas in Pyjamas 🇪🇺
PERA 🇪🇺 vs Ninjas in Pyjamas 🇪🇺
Lower Bracket
Round I
Anubis
Vertigo
Ancient
135
813
1917
PERA 🇪🇺
Ninjas in Pyjamas 🇪🇺
PERA 🇪🇺

După acest meci reiese faptul că PERA 🇪🇺 se pot lupta în acest concurs, chiar dacă sunt la fundul clasamentului HLTV, de asemenea victoria obținută le dă un boost de moral jucătorilor, iar aceștia ar trebui să arate și mai bine în următorul meci. Ciocardau a primit următoarea adversara chiar de la iM, echipa despre care vorbim fiind BIG 🇩🇪, o adversara mult mai echilibrată pe hârtie decât cea din urmă. Evident, după toate cele întâmplate, nu ne mai putem baza pe cote, dar ne putem bucura de faptul că PERA 🇪🇺 pleacă cu mai multe șanse. Acest meci va fi live în aproximativ jumătate de ora, mai exact la 14:30.

image 23

sudicsgo

COMPETITII
esportskings
ULTIMELE STIRI