Werty

Thumbnail Articol EMEA MAsters Summer 2023 Start

EMEA Masters Summer – 3 români califcați la turneu

Ediția de Summer a turneului EMEA Masters începe pe 14 august. 3 jucători români au reușit calificarea în faza de Play-in a celui mai prestigios turneu european de League of Legends:

  • Cosmin ”Khantos” Dănilă – Entropiq (locul 1 Hitpoint Masters)
  • Laurențiu ”CPM” Zidaru – GTZ Esports (locul 1 LPLOL)
  • Darius ”Yakkey” Bistrian – Partizan Esports (locul 2 EBL)

Format EMEA Masters

Turneul are 3 faze principale:

  • Play-in
  • Grupe
  • Playoffs

În Play-in, se află 16 echipe care se luptă pentru 4 locuri din faza grupelor. Cele 16 echipe sunt puse în 4 grupe din care primele 2 echipe din fiecare grupă trece mai departe. Pe urmă, cele 8 echipe care au trecut mai departe se vor duela într-un Best of 3, de unde 4 echipe trec mai departe în faza grupelor.

În faza grupelor, se află 16 echipe, dintre care 12 sunt calificate direct, iar 4 vin din Play-in. Echipele vor fi puse în 4 grupe a câte 4 echipe. Primele 2 echipe calificate din fiecare grupe se califică în Playoffs.

În Playoffs, cele 8 echipe vor juca într-un Single Elimination Bracket. Marea finală se va disputa pe 8 septembrie în Montpellier, Franța. Finala EMEA Masters și Finala LEC se vor disputa în acelaș weekend și pe aceeași arenă, în perioada 8-10 septembrie.

Grupe Play-in

Toți românii calificați la acest turneu încep din faza Play-in. Iată cum au fost repartizate echipele în grupele din Play-in:

Grupe EMEA Masters Summer 2023

CPM și Yakkey au prins grupe accesibile în Play-in, în timp ce Khantos îi are în grupă pe turcii de la FUT Esports, care fac parte din cea mai puternică ligă ERL din Europa – TCL (Turcia).

Meciurile din grupele de Play-in încep pe 14 august. Toate meciruile din grupe sunt Best of 1.

edi2o9

COMPETITII
TMW
ULTIMELE STIRI