Werty

Doi jucători români sunt invitați în ESL Challenger Atlanta 2023

Doi jucători români sunt invitați în ESL Challenger Atlanta 2023

În ultimul timp am putut observa o ascendență a echipelor care conțin în alcătuirea lor câte un jucător român. La Tier 1, avem minim un român în fiecare eveniment mare, de tip IEM sau chiar Major, iar Dreamhack-urile par a deveni și ele parte din această rutină. Știm deja că GamerLegion 🇩🇪 vor participa în Dreamhack Winter sau ESL Challenger Jonkoping după un invite primit direct in Main Event.

Main Event

În Atlanta 🇺🇸 lucrurile arată relativ asemănător cu cele din Jonkoping 🇸🇪, avem un număr de patru echipe invitate deja în Main Event și alte 4 care își vor obține participarea după o lupta într-un Closed Qualifier pe regiunea Europeană. Sunt 4 calificări închise care să trimită câte o echipă din fiecare continent. 

image 38

După cum se poate observa pe lista afișată mai sus, GamerLegion 🇩🇪 sunt una dintre cele 4 echipe invitate în acest eveniment. La fel ca în Jonkoping 🇸🇪, echipa lui volt a sărit peste chinurile de a trece prin Open sau Closed Qualifier și va ateriza direct în Atlanta 🇺🇸. Este de menționat faptul că acest concurs se va desfășura între 15 și 17 decembrie, mai exact pe finalul sezonului competițional, fix înainte de sărbători, și pune la bătaie o suma de 100.000$ + un loc direct în ESL Pro League Season 19.

image 39

Closed Qualifier

Din fericire, lista nu se oprește la un singur jucător român pe care îl vom putea vedea în Atlanta 🇺🇸, deoarece Movistar Riders 🇪🇸 și AdamS se vor lupta și ei pentru un loc pe LAN. Totuși, nu avem confirmată participarea lor în Main Event, deoarece trebuie să treacă prin Closed Qualifier întâi și să reușească să ocupe locul 1 dintre 8 echipe pentru a trece mai departe. La fel ca în Main Event, știm deja primele 3 adversare ale românului care au fost tot invitate. 

image 40

Momentan nu ne putem da foarte mult cu părerea în legătură cu ce se va întâmplă în acest Closed Qualifier, deoarece trebuie să așteptăm și celelalte 4 adversare din Open care pot fi foarte imprevizibile. De asemenea, un astfel de eveniment Online se poate termina în orice fel, iar echipele mai au timp de a se pregăti pe Counter-Strike 2, așa că și noi trebuie să mai așteptăm până pe data de 16 noiembrie când acest concurs va începe.

image 41

De ce au fost invitate cele două echipe

Există motive destul de simple pentru care Movistar Riders 🇪🇸 și GamerLegion 🇩🇪 se află pe aceste liste de invitați și, de asemenea, sunt clienți fideli ai celor de la ESL. Pentru echipa lui volt vorbește clasamentul ESL, acesta este și răspunsul la întrebarea “De ce sunt GamerLegion 🇩🇪 mereu în Main Event?”. Organizația din Germania se clasează la ora actuală pe locul 11, ceea ce ar fi echivalent cu locul 1 pentru turnee de acest gen, deoarece organizatorii invită doar echipa din afara TOP 10.

image 42

Motivul pentru această clasare este prezența permanentă a celor de la GamerLegion 🇩🇪 pe locuri bune în competițiile în care participă. După Major-ul încheiat cu succes în Paris, echipa lui volt nu a ratat prea multe concursuri, iar în fiecare dintre cele jucate a ocupat nu neapărat un loc de top, dar unul respectabil, care i-a menținut în acest clasament.

Dacă coborâm cu 6 poziții, pe locul 16, ii putem găsi pe cei de la Movistar Riders 🇪🇸, altă echipă care a beneficiat de o creștere exponențială, din același motiv ca al celor de la GamerLegion 🇩🇪. Singura diferență este făcută de faptul că echipa lui AdamS nu se află între locurile 10 si 14, ci între 15 și18, ceea ce înseamnă invitație directă în Closed Qualifier, pasul final contând doar pe echipa în sine.

image 43

sudicsgo

COMPETITII
Momentan nu sunt competitii de afisat!
ULTIMELE STIRI