Werty

Calificare istorică! Nexus Gaming devin prima echipă românească din istorie care se califică în Closed Qualifier-ul pentru RMR

Calificare istorică! Nexus Gaming devin prima echipă românească din istorie care se califică în Closed Qualifier-ul pentru RMR

De a lungul timpului am asistat la multe rezultate impresionante din partea formațiilor românești, dar știm că atunci când vine vorba de scris istorie un nume ne apare instant în minte. Nexus Gaming 🇷🇴 sunt organizația care au reușit din nou să ne surprindă plăcut în Open Qualifier-ul cu numărul 4 pentru RMR.

image 26

Pentru prima dată în această serie de calificări, am văzut o împărțire a Bracket-ului în două bucăți, din cauza numărului ridicat de echipe care au luptat pe ultima sută de metri pentru cele 4 locuri rămase în Closed Qualifier. Dintr-un număr total de 1630 de echipe cu diferite povești și dorințe, cei de la Nexus 🇷🇴 au reușit să ajungă până în top 32, iar de abia de aici urma să înceapă nebunia.

Până la acest Qualifier i-am mai văzut pe cei de la Nexus Gaming 🇷🇴 ridicându-se destul de mult și reușind să ajungă pe HLTV în alte două rânduri în această serie de calificări, dar, din păcate, fără rezultate prea convingătoare. De această dată, povestea a început asemănător, Nexus 🇷🇴 au avut adversari ușori până în Round of 32 unde au fost nevoiți să se lupte cu Alliance Gaming 🇸🇪, locul 54 mondial.

image 27

Fără prea mari probleme, cei de la Nexus 🇷🇴 au trecut de această provocare destul de rapid și au avansat către Round of 16 unde ESC Gaming 🇺🇦 îi așteptau, o altă echipă clasată mai bine decât românii noștri. Acest lucru nu i-a oprit pe Nexus din a își face treaba, iar după un alt Bo1 reușit, Nexus 🇷🇴 ajung în meciul de calificare împotriva unui adevărat monstru, Endpoint 🇬🇧, locul 67 mondial.

image 28

Acest meci a fost un adevărat carusel de emoții din mai multe motive. În primul rând, meciul se desfășura de la ora 00:00 a României, astfel după o zi plină de joc, cei de la Nexus Gaming 🇷🇴 porneau destul de obosiți. Acest lucru nu i-a oprit pe români din a câștigă prima hartă care se nimerea să fie și pick-ul celor de la Endpoint 🇬🇧 și să intre cu un pas în Closed Qualifier. Din păcate, Nexus 🇷🇴 au fost rapid trași în spate de a doua hartă pe care, fără probleme, Endpoint 🇬🇧 au câștigat-o, trimițând tot suspansul și emoțiile către harta cu numărul 3, Vertigo. Aici, după 23 de runde, cei de la Nexus Gaming 🇷🇴 au adăugat ultimele cuvinte în cartea lor de istorie, reușind să ii învingă pe Endpoint 🇬🇧 și obținând o calificare de poveste in Closed Qualifier.

Nexus Gaming 🇷🇴

  • Cătălin-Ionuț ‘BTN’ Stănescu 🇷🇴
  • Cosmin ‘ragga’ Teodorescu 🇷🇴
  • Adrian ‘XELLOW’ Guță 🇷🇴
  • Alexandru ‘s0und’ Ștefan 🇷🇴
  • Ersin ‘ERSIN’ Chiriac 🇷🇴
EchipeStagiuHărțiScoruriCâștigători
Nexus Gaming 🇷🇴 vs Alliance Gaming 🇸🇪Round of 32Vertigo138Nexus Gaming 🇷🇴
Nexus Gaming 🇷🇴 vs ESC 🇺🇦Round of 16Ancient1310Nexus Gaming 🇷🇴
Nexus Gaming 🇷🇴 vs Endpoint 🇬🇧
Nexus Gaming 🇷🇴 vs Endpoint 🇬🇧
Nexus Gaming 🇷🇴 vs Endpoint 🇬🇧
Quarterfinals
(Qualification Game)
Ancient
Mirage
Vertigo
133
413
1310
Nexus Gaming 🇷🇴

Nexus Gaming 🇷🇴

Momentan, atât pentru noi, fanii, cât și pentru echipa care a scris istorie în ultimele zile este timp de bucurie pentru rezultate, dar Nexus 🇷🇴 vor fi nevoiți să revină rapid cu picioarele pe pământ. Mâine, 18 ianuarie, se da startul Closed Qualifier-ului unde mai multe echipe puternice din Europa se vor întâlni cu formațiile calificate din Open Qualifiers pentru a se lupta în două grupe din care vor avansa în total 16 echipe către Europe RMR’s, ultimul pas pentru Major

Momentan nu știm exact cu ce au de a face cei de la Nexus Gaming 🇷🇴, deoarece distribuirea în grupe nu a fost încă înfăptuită, dar bazându-ne pe forma românilor și pe felul în care sunt aranjate echipele deja invitate, grupa B ar fi cea mai avantajoasă opțiune.

image 29

Deși vedem nume mari precum MOUZ 🇩🇪, Spirit 🇷🇺 sau Astralis 🇩🇰, această grupă nu este una chiar atât de speriat, deoarece multe dintre numele din această listă pot fi ușor surprinse în Bo1, iar comparativ cu numele din grupa A, acestea sunt unele mai ușor de digerat.

image 30

Vedem că în grupa B se regăsesc și cei de la NAVI 🇺🇦 care din cauza schimbării de line-up de la sfârșitul sezonului precedent nu își pot activa locul obținut la RMR prin performanțele de la Major-ul trecut, așadar trebuie să treacă din nou prin acest proces mai delicat de calificare. În orice caz, echipa lui iM se află într-o formă destul de bună, iar după tot timpul de pregătire pe care l-au avut, ar trebui să revină în forță și să meargă către Major.

Pe parcursul zilei de astăzi urmează să aflăm și care va fi grupa celor de la Nexus 🇷🇴. Să sperăm că nu vor fi puși în aceeași oală cu NAVI 🇺🇦, deoarece ar fi bine să fie șanse cât mai mari pentru ambele echipe care poartă steagul României pe marile scene. De asemenea, în cazul unei calificări la RMR, cei de la Nexus 🇷🇴 ar avea avantajul pământului de acasă, această serie de calificări fiind ținută exclusiv pe LAN în București, la sediile celor de la PGL.

image 31

sudicsgo

COMPETITII
esportskings
ULTIMELE STIRI