Werty

Xerxe transfer la Astralis

Astralis îl transferă pe Xerxe de la Immortals

Astralis logo.svg
Xerxe IMT
LEC Logo

Astralis îl transferă pe Xerxe de la Immortals


Andrei “Xerxe” Dragomir se întoarce în liga în care s-a consacrat ca și unul dintre cei mai buni jucători europeni de Jungle – LEC. Acesta va juca la echipa Astralis, care îl are ca antrenor principal pe românul Baltat “AoD” Alin-Ciprian.

În sezonul recent încheiat de Spring Split, Xerxe a jucat la Immortals în LCS (America de Nord). Aceștia au terminat pe locul 10 în sezonul regulat, nereușind calificarea în Play-offs.

Istoria carierei lui Xerxe

Xerxe are o carieră aproape la fel de impresionantă ca și conaționalul său, Andrei “Odoamne” Pascu.

Debutul în EU LCS

Acesta și-a început cariera profesionistă la Unicorns of Love în 2017. În primul sezon jucat, Xerxe a reușit să ajungă până în finala EU LCS Spring, pierzând însă împotriva super-starurilor de la G2 Esports. În acelaș Split, Xerxe a primit titlul de cel mai bun Rookie din EU LCS.

Xerxe Unicorns of Love

Xerxe și Odoamne coechipieri la Splyce

În 2018, Odoamne și Xerxe au jucat împreună la Splyce, terminând pe locul 3 în EU LCS Spring Split Play-offs 2018 și pe 5-6 în Summer Split-ul din acelaș an, nereușind să se califice la Worlds 2018.

Xerxe si Odoamne la Splyce EU LCS 2018

Xerxe la Worlds 2019

În sezonul inaugural de LEC din 2019, Odoamne a plecat de la Splyce. Dar acest lucru nu a oprit ascensiunea lui Xerxe. Splyce au terminat pe locul 4 în Spring Split, iar în Summer Split erau considerați a 3-a cea mai bună echipă din LEC, după favoriții de la Fnatic și G2 Esports. Xerxe și Splyce au reușit calificarea la Worlds 2019. În meciul final pentru calificare, aceștia au învins echipa lui Odoamne, Schalke 04 Esports. Xerxe a reușit să se califice în grupele principale de la Worlds, iar acolo a reușit să-și confirme valoarea prin calificarea în sferturile de finale, terminând în grupă pe locul 2, după FunPlus Phoenix, eventualii câștigători ai Worlds 2019.

Drumul lui Xerxe la Worlds s-a terminat în sferturi. Splyce au fost eliminați cu 3-1 de către sud-coreeni de la SKT Telekom T1, cea mai prestigioasă echipă de League of Legends din toate timpurile. SKT l-au avut în componență pe Lee “Faker” Sang-hyeok, supranumit cel mai bun jucător din lume din 2013 până în prezent.

Xerxe da mana cu Faker la Worlds 2019

Origen își face super-echipă în LEC cu Xerxe

În sezonul 2020, Origen a vrut să conteste supremația europeană a giganților de la G2 Esports și Fnatic, făcându-și o echipă plină de super-staruri, cu Alphari Top, Nukeduck Mid, Upset Bot, Mithy antrenor principal și Xerxe în Jungle. Din păcate, cei de la Origen nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, nereușind să ajungă într-o finală de LEC sau să se califice la Worlds.

Xerxe at Origen 2022

Xerxe devine primul român din care joacă în America de Nord

În 2021, Xerxe a ales să meargă în LCS la Immortals, unde în 3 split-uri jucate a reușit doar o singură calificare în Play-offs, în Summer Split 2021, terminând pe locurile 5-6.

xerxe imt

LEC Summer Split 2022

Sezonul de Summer Split din LEC va începe în luna iunie.

Sursa : Twitter @anonimotum, Twitter @LEC_Wooloo

Redactor: edi2o9

edi2o9

COMPETITII
esportskings
ULTIMELE STIRI