Werty

odoamne

Analiza – Rezultatele lui Odoamne la Worlds

RGE Odoamne 2021 Split 2
Rogue 2021 Altlogo square 1

Analiza – Rezultatele lui Odoamne la Worlds


Odoamne a ratat calificarea din grupa dupa o zi dramatica la Worlds. Analiza grupei

            Andrei ‘Odoamne’ Pascu si echipa sa, Rogue nu au reusit sa se califice mai departe in faza sferturilor de finala, la cea mai importanta competitie de League of Legends a anului, Worlds.

Reamintim ca Rogue se afla in grupa A, ‘grupa mortii’, alaturi de campionii din Coreea de Sud (LCK) si detinatorii trofeului Worlds de anul trecut, Damwon KIA, vicecampioana Chinei (LPL), FunPlus Phoenix si locul 3 din America (LCS), Cloud9.

ccfd6706cbb9cf5036ae431715e28dbc

Rogue vs Cloud9, ziua 1

In prima jumatate a grupei, Rogue a avut parte de niste meciuri dificile. Ei au reusit sa castige primul meci impotriva americanilor de la Cloud9, in care Rogue au izbutit sa isi faca draft la o compozitie de campionii care sunt buni si in teamfights, dar si pentru a face pick-uri in sidelane, avand-ul pe Twisted Fate mid. Acestia au reusit sa faca pick la Rumble Top si Qyiana Jungle, a caror combo de ultimate este fatal intr-un teamfight. De asemenea, Rumble este cunoscut ca fiind unul dintre campionii preferati al lui Odoamne, terminad meciul cu un scor de 2 kill-uri, 2 death-uri si 6 assist-uri.

Rogue vs Damwon KIA si FunPlus Phoenix, ziua 2 & 3

In celalate 2 meciuri, atat Odoamne cat si echipa sa, Rogue, au avut performante mai slabe. Acestia au fost pusi in dificultate in early game de catre cele 2 echipe asiatice, Damwon KIA si FunPlus Phoenix, care de altfel sunt printre favoritele turneului. Odoamne a jucat contra lui Khan, Damwon KIA, si lui Nuguri, FunPlusPhoenix nereusind sa tina piept niciunui dintre cei 2 top-laneri sud-coreeni. Ambele echipe asiatice au jucat in early game pe parte de top-side a hartii, incercand sa il puna in dificultate pe Odoamne. Rogue nu a avut un raspuns bun in aceste 2 meciuri, iar acest lucru l-a facut pe Odoamne sa ramana fara ajutor pe Top. Singurul lucru pozitiv din aceste 2 meciuri pierdute a fost performanta jucatorului de AD, Hans sama. El a reusit sa ii tina pe cei de la Rogue mai mult timp in meci, aproape reusind sa faca comeback in meciul contra Damwon KIA datorita performantelor sale.

15 Octombrie: Finalul grupei A

Pe data de 15 octombrie s-au jucat restul meciurilor din grupa A. La finalul acestei zile, rezultatele din aceasta grupa i-au surprins pe toti fanii si analistii din esports. Primul meci al echipei lui Odoamne a fost jucat impotriva americaniilor de la Cloud9, care au reusit sa isi ia revansa dupa infrangerea din primul meci. Dupa un invade esuat facut de catre Rogue, acestia au fost pusi intr-o pozitie dezavantajoasa in early game. Cu acest avantaj, Cloud9 reuseste sa faca snowball in early game si sa ii invinga usor pe Rogue in 25 de minute.

In cel de-al doilea meci al zilei pentru Rogue, acestia i-au infruntat pe cei de la Damwon KIA. Dupa un inceput pe care trupa lui Odoamne a reusit sa il controleze, acestia nu au reusit sa ii invinga in teamfight-uri pe sud-coreeni.

In meciul deznodamant al grupei pentru echipa romanului nostru, acestia au jucat impotriva vicecampionilor din China, FunPlus Phoenix. Dupa un early game in care chinezii nu l-au pedepsit pe jungler-ul echipei lui Odoamne, Rogue reuseste sa preia conducerea meciului, luand multe obiective si killuri. In mid game, dupa ce a reusit sa farmeze itemele pentru power spike, Odoamne, prin campionul pe care l-a jucat – Jayce – reuseste sa influenteze teamfight-urile lui Rogue in favoarea lor, iar acest lucru nu a facut altceva decat sa le aduca europenilor victoria.

1628922458850 1

Grupa A se va decide intr-un 3-way-tiebreak

In urma rezultatelor din grupa, Damwon KIA castiga toate meciurile si se califica mai departe cu scorul de 6-0, iar surpriza grupei o reprezinta egalitatea dintre celalalte 3 echipe. Rogue, Cloud9 si FunPlus Phoenix termina grupa cu scorul de 2 victorii si 4 infrangeri, iar acest lucru a dus grupa intr-un tiebreak intre aceste 3 echipe. Dupa clasament, s-a stabilit ca echipa lui Odoamne va juca impotriva celor de la FunPlus Phoenix, respectiv, castigatoarea va juca impotriva celor de la Cloud9.

Tiebreaker vs. FunPlusPhoenix si Cloud9

In primul tiebreaker contra celor de la FunPlus Phoenix, Rogue ii ofera lui Odoamne sansa sa joaca Kennen. La fel ca si in meciul precedent dintre cele 2 echipe, Rogue reuseste sa controleze jocul in early game, oferindu-i sansa lui Odoamne sa isi construiasca itemele necesare pentru a fi un monstru in teamfight-uri. Ultimatele AOE ale lui Odoamne, prin campionul Kennen, dar si ale coechipierilor sai, au reusit sa le aduca europenilor victoria, reusind sa produca cea mai mare supriza din 2015 incoace, eliminand super-echipa chinezilor de la FunPlus Phoenix. Acestia din urma erau considerati printre cei 4 mari favoriti la castigarea trofeului Worlds, alaturi de Damwon KIA, Edward Gaming si Royal Never Give Up.

index

In ultimul tiebreaker, trupa lui Odoamne au intalnit formatia americanilor de la Cloud9, pentru un loc in sferturile de finala ale acestui turneu. Inca de la inceputul meciului, ambele echipe nu au vrut sa riste in play-uri agresive. Miza este si mai mare din cauza rivalitatii dintre cele 2 regiuni, Europa si America. Dupa un early game echilibrat intre cele 2 echipe, Rogue reuseste sa preia conducerea meciului in mid game, dupa niste lupte care au iesit in favoarea lor in jurul obiectivelor. Tot avantajul echipei lui Odoamne se naruie dupa ce in minutul 33, Cloud9 reuseste sa ia Baronul, dupa niste greseli de decizie a europenilor. Din acel moment, Rogue era intr-o pozitie mereu pierzatoare, reusind sa mai tina meciul in viata timp de 20 de minute, iar dupa 54 de minute, trupa lui Odoamne este infranta de catre americanii de la Cloud9, dupa un teamfight in mijlocul hartii pentru controlul viziunii asupra Elder dragonului.

In urma acestui rezultat, Odoamne si Rogue termina grupa A pe locul 3, nereusind calificarea in fazele eliminatorii de la Worlds.

f302e8611419b40e47608a243cc5922a

Iata performantele lui Odoamne in meciurile pe care le-a jucat la Worlds. Toate meciurile au fost BO1:

  • VS Cloud9 2/2/6 Rumble
  • VS Damwon KIA 3/2/2 Graves
  • VS FunPlusPhoenix 0/5/2 Rumble
  • VS Cloud9 1/3/2 Gwen
  • VS Damwon KIA 1/5/2 Jayce
  • VS FunPlus Phoenix 4/0/9 Jayce
  • Tiebreaker VS FunPlus Phoenix 3/4/7 Kennen
  • Tiebrekaer VS C9 2/4/3 Jayce

            Acest turneu Worlds a fost al 3-lea din cariera lui Odoamne. El joaca League of Legends la cel mai inalt nivel din liga europeana, acesta find al 7-lea sezon din cariera sa profesionista.

Acest eveniment e hostat in capitala Islandei, Reykjavik. Din cauza restrictiilor pe care le impun autoritatile islandeze impotriva pandemiei, tine fara spectatori. Toate meciurile pot fi urmarite pe canalele RiotGames de pe Twitch si LoL Esports de pe YouTube.

Redactor: edi2o9

Werty

COMPETITII
esportskings
ULTIMELE STIRI